ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rooman pormestari uhmasi lakia rekisteröimällä homoavioliittoja

Sami Mollgren • 18.10.2014 18:55 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Rooman pormestari Ignazio Marino on rekisteröinyt samaa sukupuolta olevien parien ulkomailla solmittuja avioliittoja uhmaten sisäministerin määräystä ja Italian lainsäädäntöä. Pormestari rekisteröi lauantaina kaupungintalolla 16 pariskunnan avioliitot.

Kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa oli pariskuntien lisäksi näiden lapsia, ystäviä ja sukulaisia.

Runsas viikko sitten Italian sisäministeri Angelino Alfano kielsi Italian viranomaisia tunnustamasta ulkomailla solmittuja samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja. Sisäministerin toiminta herätti runsaasti kritiikkiä. Italiassa pormesterit ovat rekisteröineet ulkomailla solmittuja homoavioliittoja samalla tavoin kuin heteroavioliittoja. Liiton paikallinen tunnustaminen voi vaikuttaa perimiseen, terveydenhuoltoon ja eläkkeisiin.

Italian laki ei salli samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Italiassa homoavioliittoja kannattaa noin neljännes kansasta, mutta kannatuksen määrässä on kasvun merkkejä. Homoparien siviiliavioliittojen kannatus sen sijaan on merkittävää.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vaikuttaa siltä, että homo- ja lesboparit ovat saaneet italialaiset unohtamaan hetkeksi talouden, työttömyyden ja valtionvelan, ainakin pääotsikoista ja juttujen pituudesta päätellen. Pitkähkössä jutussa kuvia ja videoita:

roma.corriere.it

video.repubblica.it

Kommenttia muokattu: 19.10.2014 klo 11:43
  Havainnoija • 19.10.2014 01:01
"Vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi Rakkautta, en minä mitään olisi

Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa ...

Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa...

Suurin niistä on Rakkaus."


Milloinkahan katoliset ja muutkin nuo tuohon uskomukseen suuntautuneet alkavat uskomaan ideologiakirjaansakin?

ja ennenkaikkea uskomaan hyvään, todellisuuteen.
  human • 19.10.2014 15:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy