Kiruna IF:n sateenkaaren väriset pelipaidat veivät sponsoreita mutta tuovat muuta tukea

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1

Sateenkaaren värisiin peliasuihin pukeutuva Kiruna IF on saanut tukea, uusia jäseniä ja rahalahjoituksia sen jälkeen, kun selvisi, että kiirunalaisjoukkue menetti useita sponsoreita lähtiessään näkyvästi edistämään hlbti-yhdenvertaisuutta.

Joukkue tuli tunnetuksi kesällä, kun se ilmoitti ottavansa käyttöön sateenkaaren väriset pelipaidat ja ottavansa muutenkin asialistalleen hlbti-yhdenvertaisuuteen liittyvät kysymykset. Hankkeen hintana urheiluseura menetti kuitenkin sponsoreita, ja sen johdosta toimiston henkilökuntaa on jouduttu vähentämään.

Joukkueen puheejohtaja Johan Köhler sanoo uutistoimisto TT:lle, että vastoinkäymisten tultua tietoon on seuralle syntynyt lyhyessä ajassa sosiaalisessa mediassa vetoomuksia, joiden myötä seura on saanut yli 150 uutta jäsentä sekä rahalahjoituksia.

- Alussa monet vain painoivat Facebookin "Tykkää"-nappia. Mutta nyt monet ymmärtävät, että tarvitaan enemmän, että voimme kertoa sanomaamme, kertoo Köhler.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seura on saanut myös uuden pääsponsorin, mutta varoja tarvitaan enemmän.

SVT: Nya medlemmar strömmar till regnbågsfärgade Kiruna
SVT: Seger direkt - i nya regnbågsfärgerna
Kiruna IF

1 kommenttia

Pohjoisen ajatukset ovat AINA ajattelemisen arvoisia! Rohkeutta ei sieltä puutu, asiat ymmärretään siellä loppujen lopuksi laajemmin, luonnollisemmin!