Ruotsi: Jalkapallokentän kulmalippuina sateenkaariliput

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 2

Jalkapallon naisten Mestarien liigassa pelaava ruotsalaisseura FC Rosengård käytti keskiviikkona kotikentällään Malmössa sateenkaarilippuja kulmalippuina.

Lippuja käytettiin pudotuspelissä, jossa vastassa oli venäläinen Ryazan-VDV.

Joukkueen puheenjohtaja Håkan Wifvesson kertoi Aftonbladetille, ettei kyse ole joukkueen leimaamisesta, vaan joukkueen puolustamista perimmäisistä arvoista. Hänen mukaansa liput eivät ole myöskään protesti Venäjää kohtaan, vaikka Venäjän kielteistä suhtautumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin onkin muuten kritisoitu esimerkiksi Ruotsista.

Kulmalipun ulkonäköä ei ole tarkemmin säännelty. Jalkapallon säännöissä määrätään ainoastaan lipun tangon 1,5 metrin vähimmäiskorkeus.

Ruotsin jalkapalloliiton kilpailukomitean puheenjohtaja Gerhard Sager katsoo Aftonbladetin mukaan, että rasismia vastaan voi ilmaista mielipiteensä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joukkueen saksalaisvahvistus Anja Mittag arvioi, ettei vastaava onnistuisi monessakaan muussa maassa, esimerkiksi kotimaassaan Saksassa.

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström sanoo, ettei Suomessa ole sateenkaarlilippuja näkynyt kulmalippuina. Hän arvelee, ettei sellainen menisi läpi. Hänen mukaansa jalkapalloliitto Fifan säännö kieltävät yhteisöjen omat tunnuskuvat kentällä, ja sääntö kattaisi myös sateenkaarilipun.

Aftonbladet: ´Är för att visa vad vi står för´
HS: Palloliitto: Suomessa sateenkaarilippu tuskin kelpaisi kulmalipuksi
HS: Ruotsalaisseura vaihtoi Mestarien liigassa kulmaliput sateenkaarilippuihin

2 kommenttia

Ruotsi on jälleen edellä! Ehkä odotamme jälleen kaksikymmentä vuotta!!! Meitä vaivaa edelleen "itäinen" ajatustapa!
Espanjan jalkapalloliigan (LFP) logossa on pitkänpitkään ollut sateenkaarilipun värit

http://statics.lfp.es/img/campo_logo.jpg
http://oceansevenstore.com/wp-content/gallery/cup-raglan/lfp-logo-1-raglan.jpg

ja mikäs sen parempaa katsottavaa, kuin espanjalaisseurojen pelaajilla sateenkaarivärit käsivarsissa, näinkin hali-intoisen iloisesti

http://www.elheraldo.hn/csp/mediapool/sites/dt.common.streams.StreamServer.cls?STREAMOID=uh1YeHgxfy4VgJQoWtLQyc$daE2N3K4ZzOUsqbU5sYsBforN5FSoitrwOamsJuREWCsjLu883Ygn4B49Lvm9bPe2QeMKQdVeZmXF$9l$4uCZ8QDXhaHEp3rvzXRJFdy0KqPHLoMevcTLo3h8xh70Y6N_U_CryOsw6FTOdKL_jpQ-&CONTENTTYPE=image/jpeg

... tosin, HOT:n lajivalikoimassa ei jalkapalloa, eikä jääkiekkoa kylläkään näy

http://www.hot.fi/

Sinällään, tämä laji on kyllä ihan helvetin hyvin miehekkään homoisa, eli persettä vaan eteen, kontaktia ja eikun uutta kierrosta kehiin ja kledjuillakin voi brassailla ; )

http://www.youtube.com/watch?v=uE3XLjVdU1w

http://www.youtube.com/watch?v=A_tD6ts6lNM

http://www.youtube.com/watch?v=Vo-5p5w3sQI

Kommenttia muokattu: 18.10.2014 klo 11:40