Judas Priest -bändi sai vuonna Venäjällä 2012 ukaasin vaieta konsertissa homojen oikeuksista

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Judas Priest -yhtyettä pidetään yhtenä heavy metallin merkittävimmistä yhtyeistä. Laulaja Rob Halford tuli kaapista vuonna 1998 MTV:n haastattelussa.

Judas Priest -yhtyeen laulaja Rob Halford on kertonut vuoden 2012 Pietarin-keikasta Mojo-lehdessä.

Halford sanoo, että Pietarin pormestarin kansliasta oli tullut kielto käsitellä mitenkään homojen oikeuksia. Hän kertoo totelleensa määräystä, mutta pitää olemistaan Venäjällä jo itsessään poliittisena kannanottona.

- En ole mikään aktivisti, joten en olisi muutenkaan käsitellyt aihetta keikalla. Minusta on voitto itsessään, että esiinnyin niinkin homofobisessa paikassa kuin Pietari, sanoi Halford lehdelle.

Halford tuli kaapista vuonna 1998. Vuonna 1951 syntynyttä Halfordia pidetään metallimusiikin piirissä yleistyneen nahan ja niittien käytön uranuurtajana. Halford sanoo, ettei hänellä ole tarvetta heiluttaa sateenkaarilippua. Hän sanoo lehdelle antavansa kasvot metallimusiikin vähemmistöille ja toimivansa itse sateenkaarilippuna lavalla.

Judas Priestiä pidetään yhtenä merkittävimmistä metallimusiikin yhtyeistä. Sen vaikutus on ollut voimakas erityisesti uuden aallon brittimetalliin ja varhaiseen thrash metaliin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Venäjällä tuli kesällä 2013 voimaan ns. homopropagandalaki, jolla kielletään muiden kuin ns. perinteisten heterosuhteiden propagointi alaikäisille. Käytännössä sillä kielletään asiallisen tiedon levittäminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.


Venäjällä esiintyneiden artistien liittyminen tavalla tai toisella hlbti-aihepiiriin on viime vuosina aiheuttanut hermostumista. Esimerkiksi Elton Johnin konsertit joulukuussa 2013 joutuivat uskonnollis-konservatiivisten tahojen hampaisin: Kazanin kaupungin imaami kertoi Jumalan vihan lankeavan niiden päälle, jotka osallistuvat konserttiin tai esiintyvät siellä. Jo sitä ennen Elton Johnin konserttia vastustustava vanhempainyhdistys vaati presidentti Vladimir Putinia avoimella kirjeellä estämään Elton Johnin Kazanin-konsertin, perusteena Elton Jonin avoin homoseksuaalisuus. Elton John otti konserteissaan kantaa hlbti-ihmisten asemaan Venäjällä.

Myös Lady Gaga ja Madonna ovat esittäneet konserteissaan kritiikkiä Venäjällä lisääntyneestä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien syrjinnästä, ja tapauksia on puitu oikeudessa.

Mojo
Wikipedia: Rob Halford

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!