Romaniassa julistekampanja perheiden puolesta todettiin syrjiväksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Kuva accept-romania -järjestön sivulta

Romanialainen ylempi tuomioistuin totesi Bukarestiin levitetyt homo- ja lesbovastaiset julisteet syrjiviksi. Niissä pelotellaan kansalaisia: "Haluaisitko, että poikasi olisi homo?" tai "Voisitko kuvitella tytärtäsi lesbona?". Suuria julisteita levitettiin kaupungilla mainospaikoille. Julisteiden jakajat, Perheiden järjestö ja Elämän puolesta -järjestö saivat viime viikolla sakkoja syrjinnästä.

Samat järjestöt ovat ennenkin olleet uhmakkaina. Helmikuussa ne estivät talonpoikaismuseossa amerikkalaisen elokuvan esittämisen. Kun museossa piti esittää The Kids Are All Right -elokuva, joukko vapaaehtoisia tuli ristejä kantaen, iskulauseita huudellen ja virsiä ja kansallishymniä laulaen häiritsemään tapahtumaa. Elokuva on palkittu festivaaleilla ja se oli Oscar-ehdokkaana. Museossa vietettiin hlbti-historiakuukauden tapahtumaa. Perhejärjestöt sen sijaan ilmoittivat, että elokuva loukkaa talonpoikaista omanarvontuntoa.

http://accept-romania.ro/


Perhejärjestöjen toiminta vilkasta muuallakin

World Congress of Families (WCF), suuri amerikkalainen anti-gay -tapahtuma, on kokoontunut vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna, syyskuun 10.-11. päivinä, kahdeksas kongressi pidettiin Moskovassa, mutta Krimin selkkauksen ja länsimaiden pakotetoimien vuoksi tapahtuman nimi muutettiin ja muutenkin valittiin melko näkymätön toimintalinja. Amerikkalaiset järjestöt vetäytyivät, koska ne eivät voi antaa tukeaan Putinille. Kolme venäläistä perheaktivistia, Vladimir Jakunin, Jelena Mizulina ja Aleksei Pushkov ovat amerikkalaisten pakotelistalla. Mizulina on yksi homopropagandalain pääsponsoreista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

WCF-kongressin alullepanijana Amerikassa on järjestö, joka on vastustaa homoavioliittoja, aborttia ja pornoa. Koska se on militantti homovastainen järjestö, se on Amerikassa määritelty anti-gay -viharyhmäksi (Southern Poverty Law Centerin määritys). WCF:ää on pidetty kansainvälisesti varsin vaikutusvaltaisena, koska se on saanut kongresseihinsa kiivaimmmat hlbti-vastustajat ympäri maailmaa.

Nyt siis kokoonnuttiin sammutetuin lyhdyin Moskovaan, Kremlin tarjoamiin tiloihin, Putinin lähipiirin kustantamana, ja Moskovan ortodoksikirkon sivuilla on kuvia ja tekstejä kongressista.

http://anton-shekhovtsov.blogspot.de/2014/09/a-rose-by-any-other-name-world-congress.html

https://mospat.ru/en/2014/09/11/news107729/

Monia on ihmetyttänyt, että eurooppalaista äärioikeistoa kiinnostaa veljeys Venäjän vallanpitäjien kanssa. On yhteisiä arvoja. Perhekonferenssiin osallistuivat mm. Aymeric Chauprade (National Front, Ranska) sekä Heinz-Christian Strache ja Johann Gudenus (FPÖ, Itävalta). Unkarista oli mukana ministeritasoinen henkilö, Gergely Prőhle, joka jopa piti puheen kongressin alussa. Yhteistä Venäjälle ja Euroopan maiden äärioikeistolle on eurooppalaisen liberalismin ja homolobbyn vastustaminen. Jo kesäkuun alussa tuli tietoja, miten Euroopan äärioikeisto ja Putinin lähellä olevat oligarkit kokoontuivat Wieniin salaiseen kokoukseen pelastaakseen Euroopan liberalismilta ja homolobbylta.

http://www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/Gipfeltreffen-mit-Putins-fuenfter-Kolonne/story/30542701

Suomalaisista Moskovan konferenssiin osallistuneista ei ole tietoja. Ainakaan perussuomalaisten kansanedustajista yksikään ei ollut kokonaan pois eduskunnasta noina päivinä. Perussuomalaisten Venäjä-kiinnostuksesta saattaa kuitenkin kertoa jotain aamu-tv:n haastattelu elokuulta, kun ulkoasiainvaliokunnan Pertti Salolainen näytti tyrmistyneeltä perussuomalaisten Tom Packalenin tivatessa todisteita Venäjän joukkojen liikkeistä Ukrainan alueella. Ollaanko aatteellisesti samoilla linjoilla ja onko Venäjän uutistotuus Packalenille oikeampaa kuin liberaalin Euroopan totuus?

http://areena.yle.fi/tv/2357528

3 kommenttia

Tämänhän on tätä "hetero priden" hengessä tapahtuvaa kainaloiden tuuletusta, mutta natsismiksihan sitä ei saanut kutsua.