Michael Samin siirtyminen Dallas Cowboysiin johtaa uskonnollisen homovastaisen ryhmän protestiin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Michael Sam (kuva: Marcus Qwertyus/Wikimedia Commons)

Homovastainen ryhmä aikoo järjestää "perhearvojen" nimissä mielenosoituksen, koska Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga NFL:n joukkue Dallas Cowboys on solminut sopimuksen kaapista tulleen Michael Samin kanssa, jonka myötä Sam liittyy joukkueen harjoituskokoonpanoon.

Konservatiivinen lobbaaja Jack Burkman sanoo Huffington Postin mukaan, että "tuhannet" kristityt protestoivat sunnuntaina Texasin Arlingtonissa, jossa Dallas Cowboys pelaa kauden avausottelun, vastassaan San Francisco 49ers.

- Emme voi vain istua hiljaisina, kun kristillisiä arvoja ja moraalia poljetaan. Teemme sen minkä voimme säilyttääksemme perhearvot maassamme, sanoi Burkman.

- [Cowboysin omistaja] Jerry Jones on pettänyt amerikkalaiset arvot, kristilliset arvot ja kaupunkinsa arvot. Dallasin asukkaat - ja kristityt kaikkialla maassa - laittavat hänet maksamaan tästä taloudellisesti valtavan hinnan. Cowboys ei ole enää Amerikan joukkue.

Jack Burkmanin protestia koskevassa lehdistötiedotteessa kerrotaan, että protestin taustalla olevassa ryhmässä olisi 3,62 miljoonaa jäsentä 41 osavaltiossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aiemmin tänä vuonna Burkman teki esityksen siitä, että homot suljettaisiin ulos NFL-liigasta. Jack Burkmanin veli Jim, joka on homo, totesi aiemmin Huffington Postille arvelevansa, että kyseessä oli lähinnä huomion kalastelu.

Michael Sam kertoi helmikuussa 2014 olevansa homoseksuaali. Tuolloin 24-vuotias puolustuksen linjamies oli pelannut neljä edellistä Missourin yliopiston joukkueessa ja hänet oli valittu yliopistosarjan Southeatern Conferencen (SEC) parhaaksi puolustajaksi vuonna 2013. Monet entiset ja nykyiset NFL-pelaajat ilmaisivat sosiaalisessa mediassa tukensa Samille. Kun St. Louis Rams varasi Samin toukokuussa, tuli hänestä ensimmäinen avoimesti homo jenkkifutisammattilainen. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama lähetti hänelle virallisen onnittelun.

Sam liittyi ESPN:n mukaan virallisesti Dallas Cowboysin harjoitusjoukkueeseen keskiviikkona, kun hänet oli vapautettu aiemmasta joukkueestaan St. Louis Ramsista.

Huffington Post: Anti-Gay Group To Protest Michael Sam, Cowboys In The Name Of ´Family Values´
NFL sai ensimmäisen avoimesti homon pelaajan
Jenkkifutari kertoi homoseksuaalisuudestaan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!