Kaapista tullut NFL-pelaaja ei saanut sopimusta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 5
Michael Sam yliopistojoukkueen pelipaidassa (kuva: Marcus Qwertyus/Wikimedia Commons)

Ensimmäinen Pohjois-Amerikan Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliigaan NFL:ään varattu avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut pelaaja Michael Sam ei saanut sopimusta, kun St. Louis Rams ei valinnut häntä liigaryhmäänsä.

Puolustuksen linjamies Sam ja kolme muuta pelaajaa pudotettiin viimeisinä 53 pelaajan liigajoukkueesta. Putoamisen myötä muut joukkueet voivat tehdä tarjouksen Samille.

Ilta-Sanomien jutussa arvioidaan, että Samin harjoituskauden näyttöjen perusteella hänelle löytyy suurella todennäköisyydellä paikka. Lehdessä arvoidaan myös, että Ramsin puolustuslinja on yksi liigan parhaista, joten Samin jääminen ilman paikkaa oli siitäkin kiinni.

Jos sopimusta jonkun muun seuran kanssa ei kaikesta huolimatta synny, Rams pystyy lisäämään Samin kymmenenen pelaajan harjoituspelaajakokoonpanoonsa. Nämä saavat harjoitella seuran mukana, mutta eivät osallistua peleihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helmikuussa 2014 Sam kertoi olevansa homoseksuaali. Tuolloin hän pelasi Missourin yliopiston joukkueessa. Kaapistatulon yhteydessä monet entiset ja nykyiset NFL-pelaajat ilmaisivat sosiaalisessa mediassa tukensa Samille. Kun Rams valitsi toukokuussa Samin, onnitteli myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama häntä.

Ilta-Sanomat: Kaapista tullut jenkkifutaaja ei mahtunut NFL-seuransa kokoonpanoon
Turun Sanomat: Ensimmäinen NFL:ään varattu julkihomo Sam ei saanut sopimusta
St Louis Rams drop gay NFL player Michael Sam
Jenkkifutari kertoi homoseksuaalisuudestaan

5 kommenttia

Otsikosta vois päätellä, et ton kyseisen jätkän homous ois liittyny jotenkin asiaan.
Riquman taas tapansa mukaan etsimässä väkisin jotain, josta voisi lähteä vääntämään jotain "setahomoista" tai vastaavasta.

Olisiko otsikon pitänyt olla muotoa "Kaapista tullut NFL-pelaaja ei saanut sopimusta, koska ei pelannut tarpeeksi hyvin"? Tuo menisi jo melko kömpelöksi. Nykyisellään otsikko ei anna ymmärtää yhtään mitään ylimääräistä, vaan sellaiset kuvitelmat ovat lukijan päässä. Otsikkoa myöten tämä on hyvä ja neutraalisti kirjoitettu uutinen Ranneliikkeeltä.

Sen sijaan Ilta-Sanomien otsikko "Kaapista tullut jenkkifutaaja ei mahtunut NFL-seuransa kokoonpanoon" vihjaakin sitten jo vähän väärään suuntaan, eikä muutenkaan sovi erityisen hyvin yleiselle uutissivustolle, mutta Ilta-Sanomien taso nyt on yleisestikin huono.

Kommenttia muokattu: 01.09.2014 klo 19:49