Tukholman Pride: Lähiruokakauppa vihkii kaikenlaisia pareja, myös muslimipareja

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 1
7-Eleven-lähikauppaketju tarjoaa myös vihkimisiä Tukholman Priden aikana.

Tukholman prideä vietetään 17. kertaa. Nyt pride on kaikkien aikojen suurin. Lähikauppaketju 7-Eleven Sverige tarjoaa Tukholman eräällä vilkkaimmista kävelyalueista (Humlegårdsgatan 11, lähellä Stureplania) keskiviikosta lauantaihin hääseremonioita, joita suorittavat papit ja tunnetut ruotsalaiset kuten Mona Sahlin ja gay-aktivisti ja pappi Lars Gårdfeldt sekä ulkomailta saapunut imaami Ludovic Mohamed Zahed. Kaupan valikoimiin on siis otettu myös vihkipalvelut. Stureplanin vihkipisteessä on alttari ja katsojapenkit. Paitsi vihkimisiä, siinä saa myös erilaisia "rakkauden tunnustamiseen liittyviä seremonioita. 7-Eeleven -kappelitila on pitänyt etukäteen varata. Mutta on luvattu, että tehdään myös drop-in -pikavihkaisuja, jos mukana on kaikki tarvittavat asiakirjat. Muuallakin kaupungilla tapahtuu drop-in -seremonioita.

7-Elevenin markkinointipäällikkö Linda Jacobsson perustelee sateenkaariväen vihkikappelia ihmisten tasavertaisilla oikeuksilla. Vihkikappeliin toivotetaan tervetulleiksi kaikenlaiset parit. 7-Eleven on priden pääsponsori.


Imaami Ludovic Mohamed Zahed tulee Etelä-Afrikasta. Hän on tullut kuuluisaksi siitä, että hänen toimestaan Pariisiin perustettiin joku aika sitten homoystävällinen moskeija. Hän on alun perin algerialais-ranskalainen, itsekin homo. Hän on 36-vuotias ja hän on pitkään puhunut siitä, että islam ei oikeuta minkäänlaista syrjintää. Nyt hän on tullut Tukholmaan 9 000 kilometrin päästä vihkimään muslimi-homopareja. Dagens Nyheter haastatteli Iranista kotoisin olevaa naista. Tämä piti hyvin merkittävänä tätä häätempausta, kun maailmassa on paljon islamofobiaa ja ukomaalaisviha lisääntyy.


Tukholman Pridessä tapahtuu paljon muutakin. Pride-talossa Sergelsin torin laidalla käsitellään hlbti-elämän kaikkia puolia viikon ajan. Se on politiikasta ja hlbti-kulttuurista kiinnostuneiden paikka. Nuorille 13-29-vuotiaille on pridetalossa ja pridepuistossa oma alue yhdessäoloon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskiviikkona pride-puiston avajaisissa esiintyi Conchita Wurst. Lauantaina on paraati läpi kaupungin.

Perjantaina imaami siunaa Maryamin ja Saharin

1 kommenttia

Japanilaisomistuksessa olevan 7-Eleven -ketjun brändinhän Pohjoismaissa omistaa norjalainen Reitan Servicehandel, joka omistaa nykyään myös R-kioski -ketjun, joka myöskin oli tänä kesänä tukemassa Helsinki Prideä ja lanseerasi sateenkaari-sydänmuki -kampanjan myös kesällä.

Saiko lähiruokakauppa "Thank heaven for 7-Eleven" vihittyä Tukholmassa myöskin jopa katolisia pareja ja ortodokseja ja helluntailaisia, eli oliko siellä katolista, helluntailaista ja ortodoksista pappia mukana? - vai olivatko nuo henkisesti estyneessä tilassa? Vai jurnuttivatko katoliset ja ortodoksit hlbt-vihassaan vain.

Kommenttia muokattu: 04.08.2014 klo 07:37