USAn homokaupunginosat heteroistuvat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Uudessa tutkimuksessa, joka tehtiin Brittiläisen Kolumbian yliopistossa Kanadan Vancouverissa, todetaan, että USAn homoghetot hiljalleen hajoavat. Homojen määrä näillä alueilla on viime vuosina selvästi vähentynyt. Homojen määrä on laskenut 8%, lesbojen 13%. Tutkimuksessa selviteltiin asukasmuutosta mm. Chicagon Boystownissa, San Franciscon Castrossa ja New Yorkin Greenwich Villagessa.

Tutkimusryhmästä esitetään monia syitä muutokseen. On jo ennestään tuttua, että köyhemmät sysätään pois vanhoilta alueiltaan. Näin on käynyt mm. mustien asuma-alueille. Samaan aikaan homojen ja lesbojen hyväksyntä yhteiskunnassa on lisääntynyt, joten homo- ja lesboparit voivat asua turvallisesti muuallakin kaupungeissa. Lesboparit eivät lapsineen mielellään jää homoghettoon, ja heille mm. lasten koulun valinta muuttuu tärkeäksi.

Sosiologi sanoo, että homoghetot ovat aikoinaan olleet merkittäviä, kun taisteltiin tasa-arvosta ja vapaudesta. Homojen ja lesbojen alueet ovat olleet hyvin merkittäviä politiikassa, kulttuurissa ja muodissa. Sosiologin mielestä alueita tulisi yrittää suojella liian totaalista muutosta vastaan.

Tutkimus ilmestyy elokuun 10. päivänä kirjana "There Goes the Gayborhood?".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/0691158797/queerde-21

(lähde: queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!