Piispa: Kirkon suhtautuminen homoihin on ”sairas ja sydämetön”

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Dominikaaneihin kuuluva meksikolainen piispa José Raúl López oli aikaisemmin saanut katolisten toveriensa vihan niskoilleen hänen kastettuaan lesboparin tyttären.
Espanjalaiselle El País-lehdelle hän totesi: ”Homoseksuaalisuus on asia, jota olemme kieltäytyneet käsittelemästä. Ihmiset jotka väittävät homoja sairaiksi, ovat itse sairaita. Kirkon on lähestyttävä heitä ei tuomiten vaan vuoropuhelulla.

Emme saa torjua ihmisen rikkautta vain hänen seksuaalisen suuntautumisensa perusteella. Se on sairasta, se on sydämetöntä, siinä ei ole mitään järkeä.”

Paavi Franciscus kertoi äskettäin, että hän mielellään kastaisi olentoja ulkoavaruudesta, vaikka hän on haluton vihkimään homoja, koska siitä ei ole mainintaa Raamatussa. Hän sanoi: ”Jos meillä esimerkiksi huomenna kävisi lähetystö Marsista, ja yksi sanoisi ’Haluan kasteen!*, mitä tapahtuisi? Marsilaisia? Vihreitä pitkine nenineen ja isoine korvineen. (Pyhä Pietari) tekee tämän päätöksen: ’Kuka minä olen pystyttämään esteitä?’

”Keitä me olemme sulkemaan ovia?”

Viime kuussa sateenkariväestölle tarkoitettu turvakoti New Yorkissa kutsui Paavin katsomaan kirkon homonuoriin kohdistaman politiikan seurauksia, mutta hän ei ole vielä vastannut kutsuun.

Pink News (Englanti)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta