60 ihmistä pidätettiin homobaariin tehdyssä ratsiassa Keniassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Kenialaisen uutissivuston Ghafla mukaan Kenian pääkaupungissa Nairobissa sijaitsevaan Club Envy-nimiseen baariin tehdyssä ratsiassa kaikki asiakkaat pidätettiin, koska homoseksuaalien epäiltiin käyvän siellä. Ratsia ei ollut seurausta anniskelulaeista vaan siitä, että homot suosivat baaria.

Raportin mukaan he olivat ”viattomia homoja, jotka eivät edes harrastaneet mitään seksiä siellä vaan ennemmin nauttivat vaivoin ansaituista rahoistaan”.
Homoseksuaalisuus on rikollista Keniassa, ja siitä tuomitut miehet saattavat saada 14 vuoden vankeustuomion.

Homoaktivisti Joji Baro totesi: ”Envyssä tehdyillä pidätyksillä ei ole mitään tekemistä anniskelulakien kanssa, vaan tarkoituksena on vain tukahduttaa homojen ja lesbojen näkyvyys. Joten lopulta joku tajusi, että homolla ja lesboilla on rahaa ja että he tietävät, missä sitä tuhlata... Vain muistutus niistä vähistä oikeuksista, joista voimme nauttia – meillä on oikeus tuhlata rahamme missä ja milloin haluamme.”

Kenian ihmisoikeuskomissio totesi vuonna 2011: ”Poliisi kiusaa säännöllisesti sateenkaari-ihmisiä. Heitä pidetään putkassa yli sallitun ajan ilman syytteitä, ja he asetetaan oikeuden eteen tekaistuin syytöksin.
Lahjotut poliisit muodostavat kartellin, joka säännöllisesti kiristää sateenkaari-ihmisiä uhaten pidätyksellä ja vankeudella, ellei lahjontaan suostuta.”

Kenian hallituksen edustaja Aden Duale totesi aikaisemmin tänä vuonna, että homoseksuaalisuus on yhtä vakavaa kuin terrorismi, että se on yhtä vakavaa kuin mikä tahansa muu yhteiskunnallinen paha.

Pink News (Englanti)

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Hippiäinen
  • 8.7.2014, 11.43
Joskus nuo ihmiset voisivat OIKEASTI perustella kantansa muutenkin kuin "koska raamattu" tai "se vaan nyt on luonnotonta" argumenteilla. Ihmisillä on aivot ajattelemiseen, mutta valitettavan moni ei niitä käytä.