Burger King otti San Franciscossa valikoimiinsa pride-burgerin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5
The Proud Whopper ja käärepaperi (kuva: Burger King)

San Franciscossa sijaitseva Burger King -hampurilaisketjun pikaruokapaikka otti kaupungin pride-tapahtuman ajaksi valikoimiinsa The Proud Whopper -hampurilaisen. Tuotetta ei ollut myynnissä missään muualla.

Hampurilaista mainostettiin sateenkaaren väreissä olevilla ilmoituksilla ravintolassa sekä sen ulkopuolella. Saman värisissä kääreessä myydyn hampurilaisen eroa tavalliseen Whopperiin paljastettu etukäteen. Asia kuitenkin kävi selväksi kun kääreen avasi ja tuotetta maistoi: hampurilainen ei ollut erilainen. Kääreen sisällä viestitettiin myös, että "olemme kaikki sisältä samanlaisia".

Burger King tuki myös viikonloppuna järjestettyjä New Yorkin ja San Franciscon pride-paraateja. Hampurilaisketju jakoi noin 70 000 kartongista tehtyä sateenkaaren väreillä koristettua kruunua. Kruunu on hampurilaisketjun tunnus.


Burger King Proud Whopper -tempauksesta tehty mainosfilmi

Vuonna 1954 perustettu Burger King on maailman toiseksi suurin hampurilaisketju. Ravintoloita on 91 maassa. Yli 13 000 ravintolasta noin 99 prosenttia on itsenäisesti franchise-sopimuksilla toimivien yrittäjien pyörittämiä ravintoloita. Suomessa pikaruokaketjulla on Restelin pyörittämät ravintolat Helsingissä, Jyväskylässä ja Tuusulassa.

USA:ssa hlbti-yhdenvertaisuuteen liittyvä kamppailu liittyy myös pikaruokaan. Chick-fil-A -hampurilaisketju on ottanut syrjivän linjan. Ss on asettunut tukeman samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavia toimijoita. Chicagossa taas avattiin keväällä Leghorn Chicken -ravintola, joka on luvannut toimia hlbti-yhdenvertaisuuden hyväksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Muualla maailmassa esimerkiksi jäätelövalmistaja Ben & Jerry´s on kampanjoinut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisuuden puolesta esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Suomessa R-kioskin myymää kahvia on voinut nauttia sateenkaaren väreillä koristetusta kupista.

Time.com: Burger King Debuts Gay Pride Whopper

5 kommenttia

Jos joskus tulee hampurilaishimo, ainakin tiedän nyt, mistä sen ostan.