Jääkiekkojoukkue vaihtaa sateenkaaripaitoihin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • -
  • 9

Joukkuelajien pelipaidoilla on lähetetty monenlaista viestiä. Moni paita on kirjavien mainoksien peitossa. Mutta kukaan ei ole tehnyt vielä samaa, kuin Ruotsin Hockeyettan-sarjassa pelaava Kiruna IF. Joukkue nimittäin pukee kauden 2014-2015 peleihin sateenkaaripaidat. Vielä ei ole varmaa tietoa siitä, jäävätkö jopa kaikki mainokset pois paidoista.

Seura kertoi tiedotteessaan, että sateenkaaripaitojen lisäksi monien nuorien esikuvina olevat pelaajat kiertävät alueen kouluissa sekä muissa tapahtumissa puhumassa kaikkien yhdenvertaisuuden tärkeydestä.

Ruotsin jääkiekkoliitto on seuran tempauksesta mielissään. Johtotehtävien lisäksi miesten maajoukkueen, Tre Kronorin general managerina toimiva Tommy Boustedt sanoo, että Kiruna IF:n vahva panos yhdenvertaisuusasioihin on ruotsalaisen jääkiekon hengen mukaista.


Päivitys 3.7.2014: sarjatasoa muutettu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

Erittäin tärkeä ja hieno ajatus on taustalla, ja tämä työ tulee varmasti auttamaan useita nuoria. Tuollainen kokosateenkaaripaita sopisi kuitenkin mielummin yhteen peliin kuin koko kaudeksi. Jos koko kauden mennään, niin sopivampi tapa olisi pitää vaikka jotain sateenkaaritunnusta olkapäissä tai hihoissa. Urheiluseurojen värit ovat kuitenkin melko pyhä juttu ja tällaisella paidalla ei joukkueen väreille juuri kunniaa tehdä. Fanit tuskin ovat erityisen innoissaan, vaikka onneksi niitä ei kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ihan niin paljon olekaan kuin ylemmillä.
Eipä tuo pahalta näytä. Kerrankos niitä värejä muutetaan.

Seuran kotisivuilla on aiheesta enemmäinkin, ja fanituotteitakin kaupan: http://www.kirunaif.se/

Kiirunassahan on merkittävästi suomen- (meän-) ja saamenkielistä väestöä. Em. kielillä on siellä virallisen vähemmistökielen asema. Alueen vanhassa nimistössä on runsaasti suomensukuisia merkkejä.