Instagram poisti homoparin pusukuvan - ja palautti sen kohun jälkeen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Instagram poisti kuvan suutelevasta miesparista, mutta palautti sen kohun jälkeen. Ilman kohua sosiaalisen median palvelut eivät hevin pyörrä päätöksiään (ruutukaappaus)

Viikonloppuna kuvienjakamispalvelu Instagram poisti miesparin suutelukuvan.

Julkkiskampaaja Alberto Guzman latasi palveluun itsestään ja miehestään kuvan, jossa nämä suutelevat hääpäivänään. Sunnuntaina pride-tapahtuna kunniaksi jaettu kuva oli merkitty hashtageilla #happy, #gaypride ja #equalrights.

Vähän myöhemmin ilmeisesti joku käyttäjä merkkasi kuvan sopimattomaksi, jonka perusteella kuvapalvelu päätyi poistamaan kuvan.

- Lähetin kuvan häistäni eilen ja Instagram poisti sen albumistani "sopimattomana", ja vieläpä pride-päivänä, kirjoitti kampaaja.

Postaus sai huomioita ja sitä jaettiin runsaasti. Monet hämmästelivät poistamisen perusteita, sillä eivät nähneet suutelemisessa mitään sopimatonta. Myös suuri joukko julkkiksia liittyi hämmästelemään Instagramin toimintaa.

Lopulta Intagram palautti kuvan ja pahoitteli tapahtunutta.

- Poistimme sisällön erheellisesti ja korjasimme virheen heti kun saimme ilmoituksen. Pahoittelemme tästä aiheutuneesta harmista

Tyypillisesti tavallisen käyttäjän on erittäin vaikea saada jättimäisiä sosiaalisen median palveluja pyörtämään virheellisiäkään poistamispäätöksiään.

Daily Mail: Outcry after Instagram removes photo of two men kissing at their wedding... before restoring it and apologizing for the ´mistake´
Seiska: Instagram sai ihmiset raivoihinsa: homoparin viaton pusukuva poistettiin - arvioi itse!

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta