Perussuomalaisten Arja Juvonen selittää poissaoloaan lakivaliokunnan äänestyksestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Perussuomalaisten kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Arja Juvonen selittää blogissaan poissaoloaan lakivaliokunnan keskiviikkoisesta äänestyksestä, jossa lakivaliokunta äänesti kannastaan tasa-arvoista avioliittoliittolakia koskevasta kansalaisaloitteesta.

Juvosen perustelut viittaavat siihen, että poissaolo oli tietoinen ratkaisu. Hän katsoo, että lakivaliokunnan jäsen vie valiokuntaan puolueensa linjan ja kannan. Juvonen toteaa, että perussuomalaisten kanta tasa-arvoiseen avioliittoon on kielteinen.

- Koska kanta on erilainen kuin omani, en kyennyt viemään sitä lakivaliokuntaan, kirjoittaa Juvonen, ja toteaa, että tämän vuoksi paikalla oli varamies, joka osallistui äänestykseen ja vei valiokuntaan puolueen kannan.

Juvosen tilalla äänesti hänen puoluetoveri Mika Niikko, joka äänesti aloitetta vastaan.

Juvosella ei kirjoittamansa mukaan ole kansalaisaloitteen vastustamiselle syytä, koska aloite on valmisteltu asianmukaisesti ja sillä on paljon allekirjoittajia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Oma kantani tasaarvoiseen avioliittolakiin on selkeä ja toivon, että ihmiset voivat ymmärtää toistensa erilaiset mielipiteet asiaan. Toivon myös, että kun asiaa käsitellään suuressa salissa, niin jokainen kansanedustaja voi ja rohkenee äänestää omantuntonsa mukaisesti, kirjoittaa Juvonen.

Esimerkiksi aiemmin perussuomalaissa vaikuttanut Muutos2011 -puolueen kansanedustaja James Hirvisaari ehti jo aiemmin arvella YleX:lle, että Juvosen poissaolon taustalla on poliittisia syitä. Hirvisaaren mukaan tällaiset asiat ratkaista jokaisen omantunnon mukaan eikä ryhmäkurin mukaan. Hirvisaari oli vitsaillut, että perussuomalaiset äänestävät Timo Soinin omantunnon mukaan.

Arjajuvonen.fi: 26.06.2014 Tärkeitä lakihankkeita
Iltalehti: Hirvisaari perussuomalaisista: ´Äänestävät Soinin omantunnon mukaan´

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • fff
  • 27.6.2014, 16.32
Tällä kertaa on pakko todeta, että Hirvisaari puhuu kerrankin asiaa.