Papeista miltei puolet kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Papeista 44 prosenttia ja kanttoreista 30 prosenttia on sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevilla pareilla tulisi olla mahdollisuus kirkolliseen vihkimiseen.

Tulokset käyvät ilmi Kirkon akateemisten jäsenkyselystä.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia kannatetaan selvästi enemmän kuin homoparien kirkollista vihkimistä. Papeista 35 prosenttia kannattaa kirkollista vihkimistä ja puolet vastustaa. Kanttoreista kannattajia oli 23 prosenttia ja vastustajia 63 prosenttia.

Sekä pappien että kanttorien suhtautuminen kirkolliseen siunaamiseen on tullut 2000-luvulla koko ajan myönteisemmiksi. Rekisteröityjen parisuhteiden siunaamista kannattaa papeista 60 prosenttia ja kanttoreista 44 prosenttia.

Yleisesti naiset suhtautuvat homopareihin myönteisemmin kuin miehet. Naispuolisista papeista kirkollista siunaamista kannatti 72 prosenttia, miehistä puolet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Neljän vuoden välein tehtävällä tutkimuksella seurataan pappien ja kanttorien työhön liittyviä kysymyksiä sekä niissä tapahtuneita muutoksia. Tuloksien pohjalta Helsingin yliopiston dosentti Kati Niemelä on kirjoittanut tutkimuksen "Kutsumusta, auttamista ja itsensä toteuttamista – Pappien ja kanttorien suhde työhön, työhyvinvointi ja suhtautuminen ajankohtaisiin kysymyksiin Kirkon akateemisten jäsenkyselyssä 2014".

Niemelän mukaan pappien mielipiteet ovat muuttuneet nopeasti, etenkin Helsingin seudulla. Hän sanoo, että alueelliset erot ovat suuria.

- Hiippakunnista Oulu on ainoa, jossa samaa sukupuolta olevien kirkollisen siunaamisen vastustajia on enemmän kuin kannattajia, toteaa Niemelä.

evl.fi: Papeista lähes puolet kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!