Kokoomuksen hltbi-järjestö Kasary ojentaa puolueen vaikuttajia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kokoomuksen HLBTI-läheisjärjestö Kansallinen sateenkaariryhmä - Kasary ry ilmaisee olevansa pettynyt eduskunnan lakivaliokunnan päätökseen valmistella hylkäävä mietintö kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Yhdistys muistuttaa, että kansalaisaloitteen allekirjoitti yli 166 000 kansalaista, ja sillä on Taloustutkimuksen maaliskuussa tekemän mielipidemittauksen mukaan 65 prosenttia tuki suomalaisten keskuudessa. Kasary korostaa, että kokoomuksenkin kannattajista 69 prosenttia kannattaa avioliittolain muuttamista kattamaan myös samaa sukupuolta olevat parit.

Kansallinen sateenkaariryhmä pahoittelee tiedotteessaan, että lakivaliokuntaan on kokoomuslaisista valikoitunut suhteettoman suuri edustus kansalaisaloitteen vastustajia. Järjestön mukaan kokoomuksen edustajien - Anne Holmlundin, Markku Mäntymaan ja Kari Tolvasen - toiminta ole ollut kansan tahdon tai puolueen edun mukaista. Kasary toisaalta kiittää kansanedustaja Jaana Pelkosta tämän toiminnasta avioliittolain uudistamisen hyväksi

- On surullista, miten tietyt edustajamme toimivat lyhytkatseisesti Suomen kansaa, maan kansainvälistä mainetta ja kokoomuspuoluetta vastaan vastustaessaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaista asemaa lainsäädännössä, sanoo järjestön puheenjohtaja Janne Hälinen.

Kasary kehottaa puolueen johtoa ja eduskuntaryhmää välittömään ryhtiliikkeeseen puolueen julkisuuskuvan korjaamiseksi vastaamaan puolueen jäsenistön ja äänestäjien tahtoa. Järjestö muistuttaa, että puolue on puoluekokouksessa hyväksynyt myönteisen kannan ottamisen tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja siten sitoutunut edistämään asiaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Jos tasa-arvoinen avioliittolaki tullaan hylkäämään eduskunnan suuren salin käsittelyssä, tulevat sen seuraukset väistämättömästi vahingoittamaan kokoomuksen julkisuuskuvaa eduskuntavaalien alla, sanoo Hälinen.

Järjestö toivoo kokoomuslaisia mukaan Helsinki Pride -kulkueeseen tekemään irtiotto lakivaliokunnan näkemyksesta ja osoittamaan tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille sekä tasa-arvoiselle avioliittolaille.

Kasary: Kokoomuksen on ryhdistäydyttävä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!