USA: Iowaan homoavioliitto oikeuden päätöksellä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Reutersin tuore uutinen kertoo Iowan osavaltion korkeimman oikeuden tehneen päätöksen, jonka mukaan vuoden 1998 laki, joka rajasi avioliiton vain yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi, on perustuslain vastainen ja siksi mitätön.

Osavaltion korkeimman oikeuden yksimielisen päätöksen jälkeen samaa sukupuolta olevat parit voivat alkaa mennä naimisiin muutaman viikon kuluttua.

Iowa on kolmas Yhdysvaltain osavaltio, jossa samaa sukupuolta olevat parit voivat mennä avioliittoon. Muut kaksi ovat Connecticut ja Massachusetts.

Välittömästi julki tulleen päätöksen jälkeen uskonnollisilla piireillä ikään kuin kiehahti yli. Kielenkäyttö on ollut jopa suorastaan alatyylistä. Christian NewsWire julkaisi lehdistötiedotteen, jossa todetaan tähän päädytyn "juridisen tyrannian" kautta.

"...Perheiden Puolesta -liike on epäonnistunut osoittamaan hirvittävän pahuuden, osavaltion hyväksymän homoseksualismin, leviämisen keskuuteemme."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

********************

Homoavioliiton vastustajat vaativat tällä hetkellä voimakkaasti, että voimaan tullut laki pitää ottaa uudelleen käsittelyyn edustajainhuoneessa. Demokraateilla on molemmissa kamareissa enemmistö. Heidän johtajansa ilmoitti, että hän pitää huolen ettei asia tule uudelleenkäsittelyyn.

Vastustajilla on toinen mahdollisuus yrittää saada asia kansanäänestykseen. Kerran kymmenessä vuodessa kansalaisilta kysytään josko he haluavat perustulakikokouksen kokoontuvan. Seuraavan kerran asiaa kysytään vuonna 2010 vaaleissa. Jos äänestäjät niin päättävät, perustuslakikokous aloittaa seuraavana vuonna.

Homoavioliittojen vastustajat yrittävät perua oikeuden päätöksen

Vastustajat koettavat ajaa nyt lakiehdotusta, jonka perusteella osavaltion perustuslakiin tehtäisiin lisäys avioliitosta naisen ja miehen liittona. Samalla se kieltäisi homoavioliitot.

Demokraattien johtajat estivät tänään aloitteen etenemisen. Republikaanit vihjaisivat tekevänsä heti uuden aloitteen.

Tilanne on mennyt aika aggressiiviseksi. Edustajainhuoneen yleisöparvekkeella ryhmä aloitti huutaa kuorossa "Let us vote", antakaa meidän äänestää. Puhemies ilmoitti, että "emme salli ihmisjoukon (roskajoukon) määrätä tässä osavaltiossa."

1 kommenttia