Olympiaurheilija tuli kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • -

Sotshin talviolympialaissa Kanadaa ohjaskelkkailussa edustanut John Fennell, 19, tuli kaapista The Calgary Herald -lehden haastattelussa juuri 19-vuotissyntymäpäivänsä alla. Fennell kuvailee kaapissa elämistä ”tukehduttavaksi”.

- ”Se on sellaista ’ketkä kaikki tietävät’ –pelin pelaamista. Täytyy esittää super-machoa roolia ja varoa näyttämästä mitään sellaista, mistä joku voisi päästä jyvälle. Se on kaiken kuluttavaa vainoharhaisuutta”, Fennell kertoo The Calgary Heraldin haastattelussa.

John Fennell kertoo myös olleensa hieman järkyttynyt johtajuuden puutteesta Sotshissa, jossa olivat voimassa Venäjän ns. homopropagandalait. Hän muistuttaa, että kisoihin osallistui ei-heteroja naisia, mutta ei yhtään avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvaa miesurheilijaa, vaikka Fennell sanoo tietävänsä, että heitäkin on täytynyt olla mukana näissä olympiakisoissa. Hän ei halua olla alusta poliittiselle agendalle, mutta hänen mukaansa urheiluyhteisössä tarvitaan johtajuutta. Tukea ja rohkaisua Fennell sai uinnin olympiavoittaja Mark Tewkesburylta, joka tuli kaapista vuonna 1998.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Fennellin haaastettelu The Calgary Heraldissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!