Kanada epäsi maahan pääsyn ugandalaisilta homoaktivisteilta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kanada on kieltäytynyt myöntämästä viisumia kymmenelle Ugandan sateenkaariaktivistille, jotka oli kutsuttu puhumaan Torontossa ensi kuussa järjestettävään WorldPride ihmisoikeuskonferenssiin. Hallitus pelkää ugandalaisten hakevan turvapaikkaa Kanadasta.

Ainoa ugandalainen, joka päästetään Kanadaan, on Frank Mugisha.

ENDhatelaws-järjestön edustaja Andrea Houston kertoi Toronto Starille: "Olemme järkyttyneitä ja hämmästyneitä. Nämä Ugandan kansalaiset ovat niitä rohkeimpia sankareita. He ovat täällä jakamassa kertomuksiaan ja heidän vakaa aikomuksensa on palata kotiin konferenssin jälkeen, koska heillä on töitä tehtävänä Ugandassa. Hallitus luulee heidän olevan täällä turvapaikkahakemuksen toivossa."

Konferenssin toinen puheenjohtaja Brenda Cossman sanoi: "Konferenssissa käydään maailmanlaajuinen keskustelu sateenkaariväen ihmisoikeuksista. On todella tärkeää, että ugandalaiset ovat täällä, niin että saamme kuulla suoraan heiltä, mitä Ugandassa todellisuudessa tapahtuu. On vaara, että menetämme heidän äänensä."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Torontolainen kansanedustaja Craig Scott kertoi Toronto Starille keskustelevansa maahanmuuttoministerin kanssa ryhmän hakemusmenettelyn uudelleen aloittamiseksi.

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!