Oscar-palkinnon saanut näyttelijätär homojen oikeuksien puolesta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Lassi Valve
  • 2

Amerikankreikkalainen Oscar-palkinnon saanut näyttelijätär Olympia Dukakis on puhunut tasa-arvon puolesta ja sanonut olevan loukkaava ja vastenmielistä edes kysyä, pitäisikö sateenkaari-ihmisillä olla tasa-arvoiset oikeudet. Dukakis vastasi kysymykseen siitä, tukeeko hän Kyproksessa ensimmäisen kerran järjestettävää gay pride-paraatia toukokuun 31 päivänä.

83-vuotiasn näyttelijätär totesi: "Pelkästään kysymyksen asettaminen 'pitäisikö heillä olla oikeus' on loukkaava. Pelkästään kysymyksen tekeminen, pelkästään sen miettiminen, että toisen ihmisen on kysyttävä sitä, vaivaa minua. Meillä on vain lyhyt aika täällä, ja joutua riistetyksi jostakin - ihmisten puolustamien uskonnollisten periaatteiden takia - on ällöttävää."

"Jatkakaa vain eteenpäin. Pitäkää kiinni siitä, mitä te olette, mitä te haluatte. Katsokaa muutoksia. Kuka olisi uskonut, mitä nyt tapahtuu, missä tilassa asiat ovat nyt. Pitäkää suuntanne."

Homojuhlat järjestetään Kyproksen pääkaupungissa Nikosiassa, ja ne kestävät kaksi viikkoa. Myös kaupungin pormestari Konstantinos Yiorkadjis osallistuu tapahtumaan. Luvassa on elokuvajuhla, taidenäyttely ja homofobian vastainen kampanja kouluissa.

Olympia Dukakis syntyi Massachusettsissa Yhdysvalloissa kreikkalaisista vanhemmista. Vuonna 1988 hän sai Oscarin parhaasta sivuosasta elokuvassa Kuuhullut (Moonstruck).

Pink News (Englanti)

2 kommenttia

Olympia Dukakis oli mukana jo mm. 2011 San Francisto Pridessä

http://www.youtube.com/watch?v=aXIXJxSIam4

Olympia Dukakis tuli Suomessakin tv-katsojille tutuksi 1990-luvulla, Armistead Maupinin novelleihin perustuvissa tv-sarjoissa Tales of the city (Kertomuksia kaupungista), jossa hän näytteli äidillistä talon matriarkkaa, Anna Madrigalia.

Novellit/sarjahan kertovat ihmisistä ja ihmissuhteista 70-luvun San Fransiscossa ja mukana on keskeisesti myös hlbti-roolihahmoja, alastomuutta ja muutakin, vielä 90-luvullakin tv:ssä "hieman arkaluontoista" temantiikkaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tales_of_the_City_(TV_miniseries)

http://www.youtube.com/watch?v=hOeh4uFVdvE

Tässä jaksossa mies pyytää SF:n taksikuskia viemään homopaikkaan
http://www.youtube.com/watch?v=DHBvRUrCRUU

Sittemminhän tuosta kirjasta on tehty musikaaliakin
http://www.youtube.com/watch?v=KVTxMvC4gXs

Kommenttia muokattu: 24.05.2014 klo 18:19