17.5. vietetään kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • -

Lauantaina 17.5. vietetään kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää (International Day Against Homophobia and Transphobia, IDAHOT). Suomessa erilaisia tapahtumia järjestetään Helsingissä, Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Lahdessa. Muualla maailmassa tapahtumia järjestetään monissa kaupungeissa.

Helsingissä Seta, Amnestyn Suomen osasto, Ei vihapuheelle -liike, HeSeta ja Regnbågsankan kampanjoivat Asema-aukiolla klo 11-15. Teltalla voi kuvauttaa itsensä ja oman viestinsä homo- ja transfobiaa sekä vihapuhetta vastaan.

- Kampanjateltalla voi kirjoittaa solidaarisuuskortin Belgradin Pride-kulkueen turvaamiseksi. Serbian viranomaiset ovat useina vuosina kieltäneet Pride-kulkueen järjestämisen vedoten niin sanottuihin turvallisuusriskeihin. Paikalliset aktivistit eivät ole kuitenkaan lannistuneet näistä ilmaisun- ja kokoontumisvapauden rajauksista, vaan tekevät arvokasta työtä, jotta jokaisen ihmisen ihmisoikeudet toteutuisivat, kirjoittaa Seta tiedotteessaan.

Turussa järjestetään tanssiva flashmob klo 16.00 Kauppatorilla sekä elokuvanäytöksiä ja tupaantuliaiset Turun Seudun Setan toimistolla. Tampereella järjestetään julkinen muistotilaisuus homo- ja transfobian uhreille ja Joensuussa hiljainen mielenosoitus. Lahdessa järjestään toimintaa nuorille sekä kaikille avoin homo- ja transfobian vastainen piknik.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä on maailman suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskettava solidaarisuustempaus. Erillisiä tapahtumia on satoja eri puolilla maailmaa. Vuoden 2014 IDAHOT-päivä keskittyy maailmanlaajuisesti ilmaisunvapauteen. Jokaisella on oikeus ilmaista itseään haluamallaan tavalla riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai perhemuodosta.

Tapahtumia Suomessa 17.5. (Facebook)
www.dayagainsthomophobia.com
www.1705.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!