USA: Transsukupuolisille pääsy armeijaan?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel on sanonut, että USA:n armeijan on arvioitava uudelleen transsukupuolisten asevoimissa palvelemisen estävä sääntö.

Puolustusministeri Hagel sanoi televisiokanava ABC:n haastattelussa sunnuntaina, että lähtökohtaisesti jokaisella vaatimukset täyttävällä amerikkalaisella pitäisi olla mahdollisuus palvella maataan.

Hagel arvioi, että transsukupuolisia koskevan palveluskiellon kumoaminen on "hivenen monimutkaisempi" asia kuin aiemmin kumottu avoimesti homoseksuaalisten henkilöiden palveluskielto. Hagel sanoo, että transsukupuolisuuteen liittyy myös lääketieteellistä huomiota vaativa osa, eikä kaikissa palvelukseen liittyvissä olosuhteissa ole aina mahdollisuutta huolehtia asiasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Avoimesti homoseksuaaleilta palveleminen USA:n puolustusvoimissa oli kiellettyä 20. syyskuuta 2011 asti, jolloin niinsanottu don't ask, don't tell -käytäntö kumottiin pitkän keskustelun jälkeen. Sitä ennen homoseksuaalisen suuntautumisen paljastuminen johti potkuihin. Elokuussa 2013 puolustusministeriö laajensi puolisoetuudet koskemaan myös samaa sukupuolta olevia puolisoita.

ABC News: Secretary of Defense Chuck Hagel: Military’s Transgender Policy ´Continually Should Be Reviewed´
PinkNews: US: Defence Secretary Chuck Hagel ´open´ to allowing trans people in military

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!