Rauman Lukon kannattajaryhmä allekirjoitti Tasavertaisen Urheilun Lupauksen

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 9

Jääkiekkojoukkue Rauman Lukon kannattajaryhmä Raumam Boja (RB) on tehnyt virallisen päätöksen allekirjoittaa Tasavertaisen Urheilun Lupaus.

- Haastamme mukaan muut kannattajayhteisöt, liigan, seurat ja erityisesti Rauman Lukon, toteaa ryhmä.

Päätös allekirjoittamisesta syntyi kauden jälkeen pidetyssä kokouksessa.

Raumam Boja on Rauman Lukon epävirallinen kannattajayhteisö. Yhteisö kertoo olevansa itsenäinen, organisoitu ja riippumaton yhteisö, joka tarjoaa uudenlaista kannatuskulttuuria ja -näkökulmaa Raumalla. Ryhmä haluaa näyttää uutta suuntaa raumalaiselle kannatuskulttuurille ja juurruttaa modernia kannattajatoimintaa Äijänsuolle. Raumam Boja kertoo arvostavansa kaikkia Lukko-kannattajia iästä, sukupuolesta tai kannustustavasta riippumatta.

SM-liigalta ei yrityksestä huolimatta saatu kommenttia asiasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tasavertaisen Urheilun Lupaus - TAULU

TAULU on kansainvälinen malli, jota sovelletaan Suomen oloihin. Hankkeen tarkoituksena on kannustaa urheilutoimijoita viestimään arvomaailmastaan. TAULU-projektia hallinnoi vapaaehtoisten pyörittämä Straight Star Ally -hanke. Tasavertaisen Urheilun Lupauksen, eli TAULU:n on aiemmin allekirjoittanut esimerkiksi Veikkausliiga ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto.

Straight Star Ally- eli SSA-urheilija on henkilö, joka ei pelkästään allekirjoita TAULU:n periaatteita vaan on valmis sanomaan sen ääneen omalla nimellään sekä tarvittaessa olemaan henkilö, jolle seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva urheilija voi turvallisesti kertoa kuuluvansa vähemmistöön. Rauman Lukossa pelaava kiekkokonkari Harri Tikkanen antoi syksyllä 2013 ranneliike.netille haastattelun. Haastattelun myötä Suomessa käynnistyi keskustelu urheilumaailman asenteista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan.

Raumam Boja: Raumam Boja kannattajayhteisö osallistuu Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen
Straight Star Ally (Facebook)

9 kommenttia

"SM-liigalta ei yrityksestä huolimatta saatu kommenttia asiasta."
Tuon yrityksen viestintä täytyy olla samoissa käsissä kuin pr-asiat eli ei kenenkään käsissä.
Kiva, mutta Milloin suomen Kielessä Otsikot Ovat Kirjoitettu isolla?

KOOK