Sateenkaariyhdistys Malkus on perustettu Tampereella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Tampereella perustettiin lauantaina 26.4. valtakunnallinen Sateenkaariyhdistys Malkus. Järjestö kertoo pyrkivänsä panostamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten hengelliseen hyvinvointiin.

- Perustamiskokouksen 13 osallistujaa haluavat uuden yhdistyksen kautta olla vaikuttamassa siihen, ettei kenenkään tarvitsisi luopua hengellisyydestä seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin takia, kerrotaan uuden yhdistyksen tiedotteessa.

Järjestö toteaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset joutuvat kohtaamaan paljon hengellistä väkivaltaa ja monet käyvät vaikeaa taistelua hengellisen vakaumuksensa ja seksuaalisen suuntautumisensa välillä. Järjestön mukaan näille ihmisille pitäisi pystyä tarjoamaan nykyistä laajemmin sekä vertaistukea että osaavaa ammattiapua.

Uusi yhdistys kertoo pyrkivänsä toiminnallaan siihen, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu hengellinen toiminta laajenee ja monipuolistuu. Yhdistyksen tarkoituksena on myös luoda verkkosivut, joiden kautta eri tahojen järjestämä toiminta ja tukipalvelut olisivat nykyistä helpommin löydettävissä.

Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi perustamiskokous valitsi ylöjärveläisen Riku Karppisen. Varapuheenjohtajana yhdistyksessä toimii Johan Slätis Helsingistä. Hallitukseen kuuluu heidän lisäkseen viisi jäsentä sekä kaksi varajäsentä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Emme halua nostaa mitään elämänkatsomusta tai hengellisyyden muotoa toisen yläpuolelle vaan ajattelemme, että jokaisen ihmisen hengellinen hyvinvointi on aivan yhtä tärkeää. Suureen osaan nykyisestä ryhmätoiminnastakin voivat tulla mukaan aivan kaikki halukkaat, kertoi Karppinen ranneliike.netille huhtikuussa, muutamaa päivää ennen yhdistyksen perustamiskokousta.

Setan piirissä on toiminut hengellisiä ja elämänkatsomuksellisia ryhmiä useilla paikkakunnilla 1970-luvun puolivälistä lähtien, ainakin Helsingissä ja Turussa Malkus-nimellä.

Valtakunnallinen sateenkaari-ihmisten hengellinen ja elämänkatsomuksellinen yhdistys perusteilla
Kristillinen ja elämänkatsomuksellinen ryhmä Malkus on 30-vuotias

1 kommenttia

Kun tuo yhdistys puhuu "hengellisestä hyvinvoinnista", niin se voisi kyllä keskittyä "hengellisyyteen" eli uskonnollisuuteen, eikä yrittää tuputtaa uskonnollista hengettömyyttään uskonnoista vapaaseen, tervehenkisen elämänkatsomuksen henkiseen hyvinvointiin.

Vai keskustellaanko tuolla vapaasti hölynpölyistä, eli uskonnoista?

Tuon järjestön perustamiskokouksen päätteeksihän oli jokin kirkkomessu ja moinen ei toki kuulu muuhun kuin uskovaisuuteen.

uskovaiset hlbt-ihmisetkin jättäkööt uskonnoista vapaat ihmiset vapaiksi uskonnoista ja luulo-uskomuksista, kiitos.

Kommenttia muokattu: 05.05.2014 klo 23:26