Homotkin esillä Finnbay-sivuston uutisoinnissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Yleistä hämmennystä erikoisella uutisoinnillaan Suomessa herättänyt englanninkielinen Finnbay-sivusto nimeää Helsingin "Pohjolan homopääkaupungiksi" tammikuisessa "10 uskomatonta faktaa Helsingistä" -jutussaan.

Jutun mukaan "Helsingin saari, Santahamina Pihlajasaari on useiden homoseksuaalien miesturistien suosiossa". Pihlajasaaren nudistialueen tiedetään oikeasti oleva aurinkoa palvovien homomiestenkin suosiossa, mutta Santahamina sen sijaan on sotilasaluetta, jonne siviileiltä on pääsy kielletty.

MTV3:n jutussa kerrotaan, ettei kirjoittajan kansallisuus käy ilmi jutusta, mutta "ainakin Venäjällä homouteen suhtaudutaan yhä usein jyrkän kielteisesti, joten tämä kommentti tuskin on tarkoitettu kehuksi, vaikka se Suomessa voitaisiin tulkitakin sellaiseksi".

Finnbay-sivuston taustat ovat yleisesti hämärän peitossa. Sivusto esimerkiksi ilmoittaa osoitteensa olevan Esplanadi 35, Helsinki - vaikka sellaista osoitetta ei ole olemassakaan. Venäjänkielinen Novosti Helsinki kertoo, että Finnbay-sivuston taustahenkilö on turkkilaistaustainen Onur Yalcintas, joka on asunut aiemmin Uudessa-Seelannissa ja Kiinassa. Iltalehti kertoo, että Finnbay-sivuston palvelin on Yhdysvaltain Utahissa.

Sivusto myös väittää toimivansa yhteistyössä lukuisten tahojen kanssa. Monet yhteistyökumppanit eivät kuitenkaan kerro itse tietävänsä yhteistyöstä mitään.

Joissain arvioissa Finnbayn toiminta on yhdistetty myös Venäjän valtaapitäviin joidenkin julkaistujen juttujen sisällön vuoksi. Asialle ei kuitenkaan ole saatu vahvistusta.

MTV3: Finnbay hämmentää: ´Narsistinen Suomi varasti joulupukin ja edistää homoutta´
IS: Näin Finnbayn pyörittäjä selittää toimintaansa - Novosti Helsinki julkaisi haastattelun
Iltalehti: Kohusivuston takana on tuntematon nimi
IS: Kohusivuston oudot uutiset: ´Santahamina homoturistien suosikkikohde´

1 kommenttia