Tuore johtaja vakuuttaa Mozillan kunnioittavan hlbti-yhdenvertaisuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6

Firefox-selaimen taustalla olevan Mozillan johtajaksi valittu Brendan Eich on blogissaan vakuuttanut, että Mozilla kunnioittaa hlbti-vähemmistöjä.

Nimitysuutisen jälkeen julkisuudessa keskusteltiin siitä, että Eich oli lahjoittanut rahaa Kalifornian homoavioliittoja vastustavalle kampanjalle vuonna 2008. Keskustelu syttyi, kun Rarebit-sovelluskehittäjäyrityksen toimitusjohtaja ilmoitti hänen ja samaa sukupuolta olevan puolisonsa yrityksen vetävän vastalauseena kehittämänsä sovellukset FireFox-kaupasta.

Keskiviikkona julkaisemassaan blogikirjoituksessaan Eich toteaa olevansa tietoinen siitä, että on esitetty huolia hänen sitoutumisestaan yhdenvertaisuuden tukemiseen ja hlbti-ihmisten hyväksyntään Mozillalla. Hän kirjoittaa tekevänsä joukon sitoumuksia ja lunastavansa lupaukset toimien ja tulosten kautta. Hän listasi kirjoituksessaan toimia, joilla hlbti-vähemmistöihin kuuluvat otetaan Mozillan kaikessa toimissa huomioon. Hän esimerkiksi lupaa, että hlbti-vähemmistöjä kuunnellaan ja sen perusteella asioita kehtitetään.

Eich toteaa ymmärtävänsä joidenkin olevan skeptisiä, ja etteivät sanat yksin muuta mitään. Kirjoituksessaan hän pyytää aikaa tehdäkseen sanat teoiksi. Hän pahoittelee myös aiheuttamaansa tuskaa. Eich kirjoittaa sitoutuvansa takaamaan, että Mozilla pysyy jatkossakin paikkana, joka tukee kaikkia seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, iästä, rodusta, kansallisuudesta, taloudellisesta asemasta tai uskonnosta riippumatta.

Eich ei kuitenkaan ilmaissut kirjoituksessaan kantaansa avioliittokysymykseen tai käsitellyt yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön vastustajille tekemäänsä rahalahjoitusta.

brendaneich.com: Inclusiveness at Mozilla
Digitoday: Homoliittoja vastustanut Mozilla-pomo lupaa olla reilu
FireFox-selaimen taustalle homoavioliittoja vastustava johtaja

6 kommenttia

Eich ei mielestäni ole pyytänyt suoraan homoilta anteeksi. Pahoittelut eivät oikeastaan ole riittävä ele. Lahjoitus, kuinka pieni summa tahansa, oli silloin aikanaan kuitenkin kielteinen kannanotto homojen suuntaan.
  • 2 / 6
  • kissa
  • 30.3.2014, 1.40
Ei se kuitenkaan tarkoita, että Eich olisi jotain velkaa kaikille homoille. Ja eivätkö teot ole sanoja painavempia?
Yhtä absurdia on väittää, valkoihoisten olevan velkaa mustille vähemmistöille.