Vasemmistoliitto lähti hallituksesta - toinen lähtijöistä on kulttuuriministeri Arhinmäki

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 48
Arhinmäki pride-kulkueessa kesällä 2013. Kuva M. Metsämäki (c)

Hallitus laati kehyspaketin, joka hyväksyttiin tänä iltana. Arhinmäki ja muu vasemmistoliitto ei hyväksynyt työttömien, eläkeläisten ja lapsiperheiden verojen ja tukien heikentämistä. He lähtevät hallituksesta.

Paavo Arhinmäki on toiminut kulttuuriministerinä, ja hän on saanut aikaan sekä positiivisia että negatiivisia reaktioita. Hlbti-ihmisten kannalta saldo on positiivinen. Hän on toiminut Helsinki Priden suojelijana 2012, marssinut pride-kulkueen etunenässä ainakin kolmena vuonna ja Moskovassa hän vastoin varoitteluja heilutteli sateenkaarilippua urheilukatsomossa elokuussa 2013. Ranneliike.net kertoi hänen puheestaan taidenäyttelyn avajaisissa Box-forumissa vuonna 2012. Hän on myös useassa yhteydessä puhunut yhdenvertaisen urheilun puolesta. Nyt hallituksessa heikkenee hlbti-väestönosan varaukseton tuki. Arhinmäen negatiivisena puolena voisi mainita ainakin sen, että hän joutui vastustajiensa silmissä huonoon valoon juhlittuaan itsensä kantokuntoon Sotsissa talvella 2014.

Hallituksesta lähtevät liikenneministeri ja kultturi- ja urheiluministeri. Ne paikat jaetaan sosialidemokraattien ja kokoomuksen kesken. Hallitus täydentyy ensi viikolla.

Arhinmäki Trans-Helsinki -viikon tapahtumassa 2012

Arhinmäki taidenäyttelyn avajaisissa kesällä 2012

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

48 kommenttia

Tajusivat sentään viimein että eivät pysty ajamaan heikoimmassa olevien asemaa hallituksessa jossa myös kokoomus.
Huono-osaisia kuuluu myös homo/lesbovähemmistöön, mutta heitä ei yleensä tapaa baareissa ja diskoissa, koska niissä yhdessäolo perustuu pitkälti rahan kuluttamiseen.