Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen kuivaveripalvelun markkinoinnista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Mainonnan eettinen neuvosto katsoo, että kuivaveripalvelun mainonta on kokonaisuutena arvioiden ICC:n* markkinoinnin perussääntöjen vastaista. Mainonta on siten hyvän tavan vastaista.

Mainonnan eettinen neuvosto ei ota kantaa markkinoituun tuotteeseen tai palveluun, vaan tapaan, jolla tuotetta tai palvelua on mainostettu ja markkinoitu.

Mainonnan eettisen neuvoston lausunnosta seuraavassa osa. Alla olevan linkin kautta on luettavissa koko lausunto.

- Mainonnan eettinen neuvosto toteaa, ettei se ota kantaa siihen, millainen kuivaveripalvelu on hyödykkeenä. Neuvosto toteaa myös, ettei kuivaveripalvelun mainonta dropper.fi -sivustolla ole hyvän tavan vastaista.

- Syntimittari.fi -sivustolla kuivaveripalvelu on yhdistetty kiinteästi ihmisen syntisyyden mittaamiseen. Palvelun markkinoiminen niin sanotun syntimittarin avulla ei osoita yhteiskunnallisen ja ammatillisen vastuun asianmukaista huomioon ottamista. Mainonnan eettinen neuvosto katsoo, ettei kuivaveripalvelun mainonta ole yleisesti hyväksyttyjen menettelytapojen ja hyvän tavan mukaista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homot ovat testin laatijoiden mukaan syntisiä.

Syntejä on lueteltu kymmenen. Syntimittarin laatijoiden mielestä homous kuuluu kategoriaan nimeltä "riettaus". Se on tuttu Raamatun kohta: ..."miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta...", (Room. 1:26-27).

Samoin homot kuuluvat myös kategoriaan "haureus": ...miehet, jotka makaavat miesten kanssa, ...", (1. Kor. 6:9-10)

*) ICC, Kansainvälinen kauppakamari

Mainonnan eettisen neuvoston lausunto
Ranneliike.net: Näkyykö homouden synti syntimittarilla?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!