Hollantilaispuolue etsii äänestäjiä Grindr-mobiilideittisovelluksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
D66-puolueen logo.

Hollantilainen Democraten 66 -puolue (D66) etsii äänestäjiä homomiehille suunnatussa Grindr-mobiilideittisovelluksessa.

Jan-Bert Vroege D66-puoluesta kertoo, että idea käyttää online-deittipalvelua kampanjointiin syntyi sattumalta. Eräälle Amsterdamin seudulla järjestetylle homokysymyksiin liittyvälle tapahtumalle piti saada huomiota, ja keksittiin käyttää Grindr-palvelua ihmisten tavoittamiseksi. Vroegella on profiili palvelussa, ja hän vaihtoi profiilikuvakseen D66-puolueen logon ja vaihtoi otsikon muotoon “Treffatkaamme 19. maaliskuuta”.

Vroegen mukaan puolue pyrkii etsimään jatkuvasti uusia viestinvaihtokanavia kansalaisten kanssa keskusteluun, ja hänen mukaansa Grindr on paras väline siihen juuri tällä hetkellä. Vice-nettilehden haastattelussa Vroege kertoo, että Grindr poikii päivittäin 30-50 viestiä. Vroegen mukaan hän ei itse lähettele viestejä, mutta vastaa saamiinsa viesteihin.

Puolue on Vroegen mukaan ollut liikkeellä kuudella homolla ehdokkaalla Amsterdamin paikallisvaaleissa.

Vuonna 1966 perustettu sosiaaliliberaalinen Politieke Partij Democraten 66 on toiminut näkyvästi hlbti-kysymyksissä usean vuosikymmenen ajan. Se oli ensimmisiä poliittisia ryhmittymiä, jotka ajoivat samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeutta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puolue sai vuoden 2006 parlamenttivaaleissa 2 prosentin äänimäärällä 3 edustajaa 150-jäsenisen parlamentin toiseen huoneeseen ja 3 edustajaa 75-jäseniseen ensimmäiseen huoneeseen. Vuoden 2004 eurovaaleissa puolue sai 4,2 prosentin äänisaaliilla yhden paika Hollannin 27 paikasta. D66 kuuluu Liberal Internationaliin (liberaalipuolueiden kansainvälinen kattojärjestö) ja Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään (ALDE).

Grindr on keväällä 2009 avattu mobiilideittisovellus, joka on tarkoitettu homo- ja biseksuaalisille sekä bi-kokeilunhaluisille miehille.

Vice: The Dutch politicians using Grindr to reach out voters
YleX: Hollantilaispuolue kampanjoi deittisovellus-Grindr:ssä

1 kommenttia

Minusta on tosi hyvä että netissä pystyy pienelläkin budjetilla saada paljon näkyvyyttä, jotta ei olisi aina samoja puolueita vallassa joilla rahaa on perinteiseen mainontaan.