Lesbo Kalifornian kansalliskokouksen johtoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltain Demokraattisen puolueeseen kuuluva Toni Atkins on valittu Kalifornian osavaltion lakia säätävän elimen toisen huoneen, kansalliskokouksen puhemieheksi. Atkins on avoimesti lesbo ja odottaa innolla uutta tehtäväänsä.

Kuultuaan nimityksestään hän sanoi: ”Toivon voivani työskennellä yhdessä molempiin puolueisiin kuuluvien työtovereideni ja kuvernöörin kanssa osavaltion budjettiperustan tervehdyttämiseksi.”

Toni Atkins on Kalifornian kansalliskokouksen kolmas naispuolinen puhemies. Ensimmäinen oli Doris Allen, joka oli virassaan hieman yli kolme kuukautta vuonna 1982, ja toinen afroamerikkalainen, Los Angelesista kotoisin oleva Demokraattiseen puolueeseen kuuluva Karen Bass, joka on nykyään liittovaltion kansanedustaja.

Toni Atkins syntyi vuonna 1962 Virginian osavaltiossa, toimi kahdeksan vuotta kaupunginvaltuutettuna San Diegossa, ja vuodesta 2010 hän on ollut Kalifornian osavaltion kansalliskokouksen jäsen. Atkinsin nimityksen myötä Yhdysvaltain poliittinen elämä saa uudet sateenkaarikasvot ja Kalifornian kansalliskokous historiansa ensimmäisen lesbopuhemiehen

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!