Kuntavaalit Münchenissä: "Rosa Liste" jatkaa kaupunginvaltuustossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Thomas Niederbühl Rosa Listen nettisivun kuvassa

Münchenissä hlbti-ihmisten oma ehdokasryhmä "Rosa Liste" oli sunnuntain kuntavaaleissa menestyksekäs. Ääniä tuli 1,8% ja sillä saadaan yksi valtuustopaikka. Sen saa Thomas Niederbühl, joka on ollut valtuustossa keskeytyksettä vuodesta 1996. Rosa Liste on ollut vaaliliitossa Vihreiden kanssa. Nyt 5349 ihmistä äänesti Rosa Listeä. Laskua edellisistä vaaleista on 0,1%.


Olennainen muutos on se, että sosialidemokraattien (SPD), Vihreiden ja Rosa Listen yhteinen kannatusmäärä putosi niin paljon, että heillä ei enää ole enemmistöä valtuustossa. Tähän saakka he ovat enemmistöllään muodostaneet kaupunginhallituksen. Nyt Vihreät voittivat kolme prosenttia, mutta sosialidemokraatit menettivät 8,6%. Vasemmiston-Vihreiden-Rosan kokonaispaikkaluku valtuustossa putosi 39:ään. Yhteensä valtuustossa on 80 paikkaa. Suurimmaksi puolueeksi muodostui Baijerin kristillisdemokraatit CSU. Se sai 27 paikkaa.

Äärioikeisto ei päässyt valtuustoon. Vaalikamppailun aikana he levittivät homofobisia vaalimainoksia kaupungille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Nyt valitaan myös uusi ylipormestari. Sosialidemokraattien ja kristillisdemokraattien ehdokkaat Dieter Reiter (SPD) ja Josef Schmid (CSU) ovat vastakkain maaliskuun lopun kakkoskierroksella. Münchenin aikaisempi ylipormestari Christian Ude nousi virkaansa 1993. Hän on ollut aika poikkeuksellinen ylipormestarina. Hän on naimisissa, mutta samalla hän on osoittanut paljon kunnioitusta homoja ja lesboja kohtaan. Hän on mm. käynyt lukemassa runoja homotapahtumassa, ja vuonna 2007 hän oli Münchenin pride-viikon suojelijana. Sen jälkeen myös Helsingin ylipormestari on avannut pride-viikon.

http://ranneliike.net/teema/munchenin-pormestari-vahemmistojen-puolella?cid=1&aid=2826

Äärioikeiston vaalimanos kadulla. Kuva tasa-arvoista avioliittoa puolustavan facebook-ryhmän sivulta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!