Malesian oppositiojohtajan homoseksisyytteistä vapauttanut tuomio kumottiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Malesiassa oikeus on palauttanut oppositiojohtaja Anwar Ibrahimin saaman homoseksituomion voimaan. Oikeuden mukaan hän harrasti seksiä miespuolisen avustajansa kanssa vuonna 2008.

Vuonna 2012 oikeus antoi vapauttavan tuomion, joka nyt kumottiin.

Anwar ja ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet pitävänsä tuomiota poliittisena. Anwarin asianajajien odotetaan valittavan tuomiosta korkeimpaan oikeuteen. Tuomio todennäköisesti estää Anwarin osallistumisen paikallisvaaleihin.

Seksuaalisuhde kahden miehen välillä on muslimienemmistöisen Malesian lainsäädännön mukaan rikos.

Anwar oli 1993-1998 varapääministerinä. Hän joutui kuitenkin riitaan pääministerin kanssa ja pian sen jälkeen hänet pidätettiin. Hän sai pitkän vankilatuomion homoseksuaalisuuden ja korruption perusteella. Läntiset hallitukset pitävät prosessia poliittisena. Vuonna 2004 korkein oikeus vapautti hänet ennenaikaisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuodesta 2008 lähtien hän jälleen aktivoitui poliittisesti ja pääsi parlamenttiin. Siitä lähtien kuitenkin Kuala Lumpurissa yleinen syyttäjä tutkii hänen homoseksuaalisuuttaan.

Australialainen lehti julkaisi vuoden 2010 lopulla tietoja ns. Wikileaksiin liittyvistä USAn ulkoministeriön arkistodokumenteista. Niissä lainataan Singaporen salaista palvelua, jonka mukaan Anwarilla olisi ollut pari vuotta aiemmin seksuaalinen suhde 23-vuotiaan miespuolisen työtoverinsa kanssa.

BBC: Malaysia jails Anwar Ibrahim for five years for sodomy
Yle: Malesian oppositiojohtaja tuomittiin homoseksistä avustajansa kanssa
http://ranneliike.net/teema/wikileaks-paljastaa-malesian-oppositiojohtaja-on-homo?aid=4919

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Tosiasia
  • 7.3.2014, 17.55
"Siitä lähtien kuitenkin Kuala Lumpurissa yleinen syyttäjä tutkii hänen homoseksuaalisuuttaan."

Se, että tällaisia asioita edes tutkitaan kertoo aika paljon maan henkisestä kehitystasosta. Malesialla on öljyä ja on kohtalaisen varakas maa. Ei mikään kehitysmaa joka tapauksessa vaikka aitoa köyhyyttäkin esiintyy. Silti eletään vielä kun keskiajalla mitä tulee ihmisten perusoikeuksiin.

Anwarin tapaus on selvää poliittista ajojahtia. Homoutta käytetään lyömäaseena häntä kohtaan vaikka Anwar tuskin on homo. Anwar on suosittu oppositiopoliitikko, joka pitää saada pois häiritsemästä poliittisen eliitin asioita.