Ruotsi: Homopariskuntaa vainotaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Kinnan polliisilaitos Googlemapsin kuvissa

Länsi-Ruotsissa Kinnan taajamassa, n. 40 km Göteborgista kaakkoon homopariskunta on joutunut vainon kohteeksi. Ensin helmikuun alkupuolella auton kylkeen raavittiin sana "bög" ja sukuelimen kuva. Kun tapaus nousi julkisuuteen, paikkakunnalla järjestettiin tukitapahtuma, johon osallistui 300 paikkakuntalaista. Viime lauantai-iltana toinen miehistä oli ulkoiluttamassa koiraa, kun 2-3 miehen joukko pahoinpiteli häntä. Joukkio myös huuteli herjauksia kuten "bögjävel". Myös koiraa potkittiin, ennen kuin miehet pakenivat.

Poliisi otti vastaan rikosilmoituksen, mutta ei ryhtynyt mihinkään esitutkintaan. Poliisi sanoo, että tapaus on merkitty viharikokseksi, mutta kun rikoksentekijät eivät jättäneet mitään jälkiä, ei ole mitään tutkittavaa. Jos jotain uutta ilmenee, asia otetaan tutkittavaksi. Poliisilla ei ole resursseja ruveta aktiivisesti etsiskelemään silminnäkijätietoja ja koputtelemaan oville.

Läheisen Boråsin homojärjestön puheenjohtaja Sara Teddi Gelander ihmettelee QX:n mukaan, miten tulisi toimia, jos poliisi ei ota vakavasti. Kenen puoleen on käännyttävä? Myös kunnanjohtaja on ottanut kantaa, ja ilmaissut, että tällainen asia ei kuulu kunnalle. RFSL:n mukaan kunnanjohtajan pitäisi ainakin tuomita tapahtuma.

Maanantaina poliisi aloitti kuitenkin esitutkinnan, haastatteli pahoinpideltyä ja teki teknisen tutkinnan tapahtumapaikalla. Poliisista rikostutkija kertoi, että viikonloppuna varmaankaan ei ollut resursseja ryhtyä kiertämään ovilla. Töissä oli vain kaksi tutkijaa. Mitään jälkiä ei ole löytynyt. Periaatteessa, kun ilmoitus poliisille tehtiin, silloin normaalisti kysytään, onko tarvetta olla yhteydessä rikosuhri- ja sosiaaliviranomaisiin. Tietenkin poliisi suhtautuu tapaukseen vakavasti kuten muihinkin rikoksiin.

RFSL Boråsin toimitiloja päin on aikaisemmin heitelty kiviä ja henkilökuntaa kadulla on nimitelty, mutta muuta vakavaa ei ole esiintynyt. Nyt tilanne tuntuu vakavammalta.

Boråsin sanomalehden uutinen
Poliisin haastattelu QX:ssä

3 kommenttia

Se on nyt Spartacuksen pudotettava Ruotsin sijoitustaan.
Jollei puututa niin tulee lisääntymään kyseisessä kunnassa ja sen lähiympäristössä varsinkin tämä touhu.

Kommenttia muokattu: 05.03.2014 klo 19:15