Moskova: Vankeutta homojen tappajille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kolme miestä houkutteli homomiehen tapaamiseen.Hänet ryöstettiin ja tapettiin. Surmaajat saivat eilen tiistaina pitkät vankeusrangaistukset. Vankeutta tuli 9-24 vuotta.

Miehet olivat houkutelleet homon asuntoon, jossa hänet ryöstettiin. Sen jälkeen hänet myös tapettiin. Poliisi pidätti tappajat maaliskuussa 2012. Yhden epäillyn tietokoneelta löytyi surmatun kanssa käytyä chattia. Miehet eivät olleet löytäneet Moskovasta töitä, joten he päättivät etsiä uhreikseen homoja, koska nämä eivät voi tehdä poliisille rikosilmoituksia. Tekijät myönsivät oikeudessa tekonsa, mutta eivät katuneet.

Vastaanvanlaisia tapauksia on muitakin. Kamtsatkalla helmikuussa kolme miestä tuomittiin 9-12 vuoden vankeusrangaistuksiin, kun he olivat tappaneet 39-vuotiaan paikallisen lentoyhtiön varajohtajan puukoniskuin ja potkimalla.

Volgogradissa neljä tuttua kaveria tappoi 23-vuotiaan Vlad Tornovogon. Juttu on vielä kesken, ja surmatun perhe torjuu tiedot pojan homoseksuaalisuudesta. Hänestä on tullut eräänlainen Venäjän Matthew Shepard, kun Elton John omisti hänelle konsertttinsa. Perhe ei siitä pitänyt.


Ulkomailla seurataan, mitä tapahtuu "Occupy"-ryhmille. Niillä on uusnatsitaustaa. Homoja houkuteltiin yksityisasuntoihin nöyryytettäviksi ja pahoinpideltäviksi. Liikkeen alullepanija Maxim Martsinkevis istuu moskovalaisessa vankilassa tutkintavankeudessa. Hänet pidätettiin tammikuussa Kuubassa, johon hän oli paennut. Häneltä on väkivaltaisia videoita ja rasistista kiihottamista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saman mallin mukaan perustettiin eri puolille maata occupy-ryhmiä. Kamensk-Uralskin alueen ryhmän kaksi johtajaa on pidätetty, kun videoissa oli erityisen kovaa väkivaltaa.

Philip Razinskyn (16-v.) tilanne on epäselvä. Hän oli aluksi Martsinkevisin apurina, mutta perusti sitten oman occupy-ryhmän. Se erikoistui nuorten homojen alistamiseen. Hänen asunnossaan pidettiin kotietsintä joulukuussa, mutta mahdolliset syytteet ovat vielä valmisteluvaiheessa.

Vaikka occupy-ryhmien osalta näyttääkin rauhallisemmalta, uusia ryhmiä putkahtaa edelleen esiin.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!