Avioliittolain uudistusta vastustavien adressissa runsas 40 000 nimeä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 11

Tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavat ovat keränneet sähköiseen adressiin runsaat 40 500 nimeä adressit.com -palvelussa. Adressilla vastustetaan avioliittolainsäädännön muuttamista samaa sukupuolta olevien parien avioliitot hyväksyväksi.

STT:n sähkeen asiasta ovat julkaisseet lukuisat tiedotusvälineet.

Nimiä tasa-arvoista avioliittoa vastustavaan sähköiseen adressiin on kerätty 9. joulukuuta 2012 lähtien. Adressin johdantotekstissä vedotaan "kaikkiin suomalaisiin, että käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona suojellaan ja edistetään lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi".

STT:n mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen sanoo, että myös esimerkiksi seurakunnissa on kerätty nimiä lakiuudistusta vastustaville paperilistoille.

Adressin tiedotesivulla vetoomuksen luojaksi ilmoitetaan Suomen Evankelinen Allianssi (SEA). Adressin johdantotekstin yhteydessä on linkki osoitteessa www.suomenevankelinenallianssi.fi olevaan paperille tulostettavaan vetoomukseen, mutta linkki ei toimi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta on eduskunnan lähetekeskustelussa torstaina 20. helmikuuta 2014.

Kannatusilmoitusten keruu kansalaisaloitteelle tasa-arvoisesta avioliittolainsäädännöstä käynnistyi 19.3.2013. Puolessa vuodessa Tahdon2013-kampanjan edistämä aloite keräsi 166 851 allekirjoitusta, kun vaadittava määrä on 50 000. Aloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle 13.12.2013.

Avioliittolaki-kansalaisaloitteen lähetekeskustelu 20. helmikuuta

11 kommenttia

Kyseisen sivuston adressithan ovat kohtuullisen arvottomia johtuen siitä, että yksi henkilö voi allekirjoittaa adressiin keksityillä nimillä niin monta kertaa kuin haluaa.
Juu, allekirjoittaneiden henkilöyttähän ei todenneta mitenkään.