Vladimir Luxuria pidätettiin Sotšissa

  • Uutinen
  • Yleiset
  • vaeltaja2006
  • 11
Luxuria lähetti twitterissä tämän kuvan

Venäjän poliisi pidätti italialaisen transaktivistin Vladimir Luxurian eilen illalla. Entisellä Italian parla,mentin jäsenellä oli mukanaan pieni sateenkaarilippu ja siinä venäjäksi teksti: "It's ok to be gay". Luxurialla on kokemusta Venäjästä, koska hän vuonna 2007 osallistui Moskovan Prideen.

Italian ulkoministeri aktivoitui heti, kun uutinen tuli. Pidätyksestä kertoi ensimmäisenä eilen illalla klo 22 jälkeen italialainen homojärjestö Arcigay, joka oli ollut puhelimitse yhteydessä Luxuriaan. Luxuria kertoi olevansa sellissä neonvalojen alla. Hän oli aluksi käsiraudoissa ja hän kertoi, että venäläinen poliisi oli aggressivinen ja brutaali. Kukaan ei ymmärtänyt englantia italiasta puhumattakaan.

Italialaisten lehtitietojen mukaan Sotšin Italian konsuli ei ollut saanut tietoa pidätyksestä, mutta siihen on viranomaisilla aikaa lain mukaan 24 tuntia.

Italian ulkoministeriöön pystytettiin "kriisimiehitys", kertoi ulkominsiteri Emma Bonino illalla twitterissä. Puolen yön aikaan tiedettiin, että Luxuria on yhä sellissä ja uutinen on alkanut levitä maailmalle. Samaan aikaan eri homojärjestöt ovat ilmoittaneet istumamielenosoituksista Venäjän Rooman lähetystön edessä. New York Times kertoi tapahtumasta jo yöllä.
http://www.nytimes.com/2014/02/17/sports/olympics/transgender-former-member-of-italian-parliament-detained-in-sochi.html?_r=1

Vladimir Putin on vakuuttanut kansainväliselle olympiakomitealle, että homopropagandalakia ei sovelleta Sotšin urheilijoihin tai vieraisiin, ja sen takia on kiinnotava, miten pidätystä perustellaan. Voihan olla kyseessä esim. rikkomus kokoontumismääräyksiä vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Yöllä klo 1 kerrottiin Luxurian vapauttamisesta. Tieto tuli Italiasta aktivisti Imma Battaglialta. Myös italialainen media kertoi vapautuksesta heti puolen yön jälkeen.

- - - - -

Vladimir Luxuria on syntynyt vuonna 1965 Foggiassa Italiassa. Hän on drad-tähti, kirjailija, näyttelijä, tv-esiintyjä ja aikaisemmin myös poliitikko. Hän oli vuosina 2006-2008 Italian parlamentissa kansanedustajana. Vuonna 2008 hän putosi parlamentista, kun hänen valitsemansa puolue ei ylittänyt äänikynnystä.

11 kommenttia

Ja oli sit ihan pakko mennä kokeileen kepillä jäätä?
Sitten? Kokeili tai ei, mutta Putinin vakuutukset olivat pelkkiä tuuleen lentäneitä sanoja. Mitä kokoontumismääräyksiin tulee, niin yksin on hankala kokoontua, siihen tarvitaan useampia. Paitsi ehkä vain venäjällä yksikin riittää.