Sateenkaari-ihmiset kuolevat 12 vuotta nuorempina homofobisissa valtioissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Yhdysvaltalaisen Columbian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan homojen vastaisissa maissa asuvat sateenkaari-ihmiset elävät keskimäärin 12 vuotta vähemmän kuin suvaitsevaisissa maissa.

Kansanterveystiedekunnan tekemän tutkimuksen mukaan sateenkaari-ihmiset ovat suvaitsemattomissa maissa alttiimpia itsemurhille, ja heitä vaanii väkivaltainen kuolema ja stressi.

Tutkimukseen osallistuneista kirjoittajista yksi merkittävin, tohtori Mark Hatzenbuehler, totesi: ”Havaintojemme mukaan ennakkoluulojen läpäisemissä yhteisössä elävät seksuaalivähemmistöt kuolevat aikaisemmin kuin suvaitsevaisissa yhteisöissä elävät.”

Tutkimuksen laatijat tekivät sen päätelmän, että väkivaltaisen kuoleman ja vihamielisten yhteisöjen välillä on selvä syy-yhteys. Näissä yhteisöissä homot ovat kolme kertaa todennäköisemmin homofobisten hyökkäysten kohteena.

Tutkimuksen mukaan homofobisilla seuduilla homoseksuaaliset ihmiset tekevät itsemurhan keskimäärin 37,5 vuoden iässä, kun taas ikä muualla on 55,7 vuotta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suvaitsemattomilla seuduilla 25 % kuolemista johtui sydänverisuonisairauksista, kun taas luku oli 18,6 % seuduilla, joilla homot eivät kokeneet yhtä paljon stressiä.

Tohtori Hatzenbuehler lisäsi: ”Psykososiaaliset stressinaiheuttajat liittyvät voimakkaasti sydänverisuoniriskeihin, ja tällainen stressi saattaa merkitä epäsuoraa polkua, jonka kautta ennakkoluulot kasvattavat kuolleisuutta. Syrjintä, ennakkoluulot ja yhteiskunnallinen syrjäyttäminen kuormittavat leimattuja yksilöitä stressiä lisäävillä rasituksilla.”

Pink News (Englanti)

2 kommenttia

Esitän arvelun, että noissa homokielteisissä valtioissa yhteiskunnallinen ilmapiiri ei voi olla vaikuttamatta myös muuhun väestöön. Seuraukset saattavat olla saman suuntaisia kuin nyt on havaittu homojen kohdalla.
Oli Suomi suvaitsevainen tai ei, nuorina kuolevat homoseksuaalit ovat eläkkeiden maksumiehiä saamatta itse koskaan penniäkään. Jälleen rakenteellista syrjintää!

Pitäisi kai onnitella itseään siitä, että 37½ vuoden rajapyykki on ohitettu.