Englantilaisen Channel 4:n dokumentti poistettiin Youtubesta venäläisten vaatimuksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Youtubessa oli muutaman päivän Channel 4:n dokumentti "Hunted". Se kuvasi homojen vainoa Venäjällä. Filmi on poistettu Youtubesta ja Venäjän Lontoon lähetystön mukaan se oli Venäjän vastaista vihapropagandaa.


Venäläiset syyttävät, että filmi oli ajoitettu niin, että se häiritsisi Sotšin kisoja. "Hunted" kuvasi venäläistä jengiä, joka ryösti ja kidutti homoja. Venäjän Lontoon suurlähetystön mukaan se oli panettelua, joka on ajoitettu juuri näihin päiviin.

Maaílman johtajat ovat laajasti syyttäneet Putinia homolaeista, joilla estetään homojen ihmisoikeuskampanjat. Erityisesti ortodoksinen kirkko tukee vahvasti homolakeja. Laki on antanut virikkeen monille homoihin kohdistuville hyökkäyksille. Homoaktivistien mukaan poliisi on jättänyt puuttumatta tapahtumien kulkuun. Venäjän suurläjhetystön mukaan Venäjän valtio ei siedä hyökkäksiä homojen kimppuun. Lähetystö kritisoi myös ohjelmaa "tutkivan journalismin" näkökulmasta. Vastaavaa ihmisten hakkaamista löytyy kyllä Englannistakin eri perustein. Ja homoja hakataan muuallakin Euroopassa. Lähetystön mukaan filmin kuvaamat tapahtumat eivät ole Venäjän hallinnon hyväksymiä eikä filmi kuvaa oikein Venäjän kansan tunnelmia.

"Hunted" kuvasi vapaaehtoista järjestyksenvalvontajoukkiota "Occupy Pedofiliaa". Yksi homo huijattiin ryhmän asuntoon, ja tapahtui erilaista nöyryyttämistä. Mies joutui "tunnustamaan" homoutensa videolla. Tällaiset videot aiheuttavat ihmisille suuria ongelmia, kun he esim. menettävät työpaikkansa ja perheyhteydet katkeavat.

Lähetystö kertoo, että Occupy-liikkeen johtaja on pidätetty ja häntä odottaa syyte extremismistä (mitä mahtaa tarkoittaa arkikielellä, jotain äärimmäistä?). Liikkeen johtaja tuli kuitenkin julkisuuteeen ja kertoi, että occupy-liike etsii pedofiilejä - homoja ja heteroita.

Myös Putin on vihjannut homoista pedofiileina, kun hän toivotti homot tervetulleiksi, mutta vaati, että lapset on jätettävä rauhaan.

http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/winter-olympics/10632071/What-about-Britains-gingers-Russia-attacks-Channel-4-over-gay-rights-film.html

Venäjän lähetystö ei kuitenkaan ota kantaa siihen, että esim. Pietarin Occupy-ryhmää vastaan ei ole nostettu mitään oikeusprosesseja. Lähetystö yrittää myös mitätöidä asian merkitystä mainitsemalla, että tällaiset tapaukset Venäjällä ovat harvinaisia.

Amerikkalaissivusto kertoo lisää pietarilaisesta Occupy-ryhmästä ja kuvina on ilmeisesti myös "Hunted" -dokumentin kuvia. Tekstissä mainitaan, että noin 1500 ihmistä on tähän mennessä otettu käsittelyyn eri puolilla valtakuntaa toimivien occupy-ryhmien toimesta.

http://americablog.com/2014/02/russian-police-chief-sergei-umnov-letting-hitler-loving-anti-gay-kidnappers-go-free.html


Tarkennus 14.2.2014

Channel 4:n ohjelma Hunted poistettiin Youtubesta suunnilleen samaan aikaan kuin Venäjän suurlähetystö julkaisi omalla nettisivullaan moittivan uutisen englantilaisesta dokumentista. Missään ei kuitenkaan mainita, että näillä kahdella tapahtumalla olisi jokin yhteys. Otaksutaan, että video poistettiin Youtubesta tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

5 kommenttia