Kansainvälinen olympiakomitea puolustaa homoaktivistien mukilointia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 9

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) mukaan Venäjä toimi lakiensa mukaisesti poliisin pidättäessä ainakin 61 mielenosoittajaa Sotšin talviolympialaisten avajaispäivänä. Raporttien mukaan pidätettyjä mukiloitiin ja uhattiin seksuaalisella väkivallalla.

Buzzfeedin mukaan KOK:n tiedotusvälinesuhteista vastaava Emmanuelle Moreau oli lähettänyt sähköpostiviestin, jossa hän puolusteli Venäjän toimia sateenkaarimielenosoittajia vastaan.

Hän sanoi: ”Ymmärtääksemme mielenosoittajat vapautettiin pikaisesti. Venäjällä kuten useissa maailman maissa tarvitaan lupa mielenosoituksen järjestämiseksi. Ymmärtääksemme juuri tästä syystä heidät pidätettiin tilapäisesti.”

Venäjän sateenkaariverkosto kertoi aluksi neljän aktivisti pidätyksestä, heidän joukossaan raskaana oleva nainen. Tätä seurasivat raportit 61 pidätetystä kautta Venäjän; heistä 24 oli sateenkaariaktivisteja.

Pidätetyt ovat kertoneet viranomaisten harjoittamasta mukiloinnista sekä seksuaalisella väkivallalla uhkaamisesta.

Pink News (Englanti)

9 kommenttia

Joo, ja Saksa toimi omien lakiensa mukaan lähettäessään juutalaisia ja homoja keskitysleireille.
Lassijuhani niin itsekin olen saman sanonut ihan laillista on venäjällä tämä touhu kuten natsi saksassa heidän touhunsa. Valtio voi tehdä mitä lakeja huvittaa mutta muiden pitäisi kritisoida niitä älyttömiä ja ihmisoikeuksia polkevia lakeja.

Olympiakomitean johdossa tarvittaisiin varmaan henkilöstön vaihtumista niin ei anneta kisoja ihmisoikeuksia loukkaaville maille ja hymistellä niiden harjoittamalle fasismille, muutenkin olympialaiset ällöttävän kaupalliset jos olette lähiaikoina olevien olympialaisten kohuja lukeneet.