Lotuksen Formula 1 -talli pyysi anteeksi "homotwiittiään"

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Lotus-talli on pyytänyt anteeksi twitter-tilillään @Lotus_F1Team perjantaina julkaistua viestiä, johon oli oheistettu kuva suutelevasta miesparista.

Ennen olympialaisten avajaisseremoniaa julkaistussa viestissä toivotettiin kaikille talviolympialaisiin osallistuville urheilijoille menestystä. Viestissä oli mukana hashtag #Sochi2014. Viestiin oli myös liitetty kuva, jossa kaksi yläkropaltaan vaatteetonta miestä suutelee intohimoisesti toisiaan.

Suutelevien miesten kuvan on katsottu viittaavan Sotšin olympialaisten ympärillä käytävään keskusteluun Venäjän ihmisoikeustilanteesta ja ns. homopropagandalainsäädännöstä.

Sittemmin viesti poistettiin ja tilille twiitattiin pahoittelut:

- Haluamme kunnioittavasti pyytää anteeksi luvattomasti Twitter-tilillemme lähetettyä viestiä ja aiomme varmistaa, ettei tapaus toistu, kirjoitti talli.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lotus-tallin ylimmän johdon ja tallin omistavan Genii Capital -investointiyhtiön on arveltu suuttuneen twiitistä. Genii Capitalilla on myös Venäjällä runsaasti liiketoimintaa ja homopropagandalain osoittelu voi aiheuttaa yhtiölle hankaluuksia. Alkuvuodesta Lotus-tallille vahvistettiin uusi venäläissponsori Yota Phone. Venäjä on F1:lle merkittävä kasvumarkkina ja Sotšissa myös aletaan ajaa GP-kisoja lokakuussa 2014.

Sportti.com: Lotus pahoitteli ´homo-twiittiään´
Suomif1: Lotus-talli pyysi anteeksi ´luvatonta´ twitter-viestiä
BBC Sports: Sochi 2014: Lotus apologise for ´two men kissing´ tweet

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!