Human Right Watch julkaisi videon homoihin kohdistuvasta väkivallasta Venäjällä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Juuri ennen talviolympialaisten alkua Human Right Watch julkaisi eilen maanantaina videon, jossa homovastaiset joukkiot iskevät Venäjällä nuorten homomiesten kimppuun. Video on herättänyt laajaa huomiota. Human Right Watchin oheistekstissä Venäjän viranomaisia kehotetaan parantamaan HLBTI-ihmisten asemaa. Tällä hetkellä tapahtumiin ei juuri puututa, ja se rohkaisee yhä uusia joukkoja nöyryyttäviin tekoihin. New York Timesin mukaan Venäjän viranomaisten suunnalta lähtee vaarallinen viesti juuri nyt, kun olympialaiset ovat alkamassa: homoja saa vainota ja nöyryyttää.

Videot ovat peräisin pääasiassa äärikansallisilta "suojelujoukkioilta", jotka ovat panneet puhdistustoimiaan nettiin kaikkien nähtäväksi.


http://thelede.blogs.nytimes.com/2014/02/04/rights-group-releases-video-of-lgbt-attacks-in-russia/?_php=true&_type=blogs&_php=true&_type=blogs&_r=1


Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Suomen ulkoministeriö varoittaa Sotšiin matkustavia terrori-iskujen uhkasta sekä vähemmistöihin kohdistuvasta suvaitsemattomuudesta:
– Venäjällä matkustavan on syytä ottaa huomioon kulttuurierot ja viranomaismääräysten erilaisuus tapauksissa, joissa on kysymys sukupuolisesta käyttäytymisestä.

http://yle.fi/uutiset/suomen_ulkoministerio_varoittaa_sotsiin_matkustavia_vahemmistoihin_saattaa_kohdistua_suvaitsemattomuutta/7070048

Kommenttia muokattu: 05.02.2014 klo 11:16