Saksan ulkoministeriö varoittaa Jamaikasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Saksan ulkoministeriö varoittaa matkustustiedotteessaan 13. helmikuuta 2009 jälleen kerran Jamaikalle matkustamisesta.Tiedotteen mukaan suuri osa kansasta suhtautuu homoihin ja lesboihin vihamielisesti. Homoseksuaaleja vastaan on viime aikoina hyökkätty useasti. Tiedotteessa muistutetaan myös, että samaa sukupuolta olevien seksisuhteista rangaistaan maassa vaihtelevasti. Lain mukaan seurauksena voi olla 10 vuotta vankeutta pakkotyössä.

*****

Maineikas lehti Time Magazine nimitti jo 2007 Jamaikaa läntisen pallonpuoliskon homofobisimmaksi maaksi. Homoseksuaalit saavat pelätä henkensä puolesta. Viime aikoina on tullut tietoon kuolemaan johtaneita lynkkauksia. Vuonna 2005 miesjoukko ajoi kotoaan tunnetun gay-aktivistin Steve Harveyn. Hänet ammuttiin ja heitettiin maakuoppaan. Jo silloin YK kritisoi maan tilannetta.

Edelleen tulee tietoja homovihamielisistä väkivallanteoista. Poliisi osallistuu väkivaltaan. Siitä huolimatta maalla on nuorison keskuudessa leppeä ja harmiton maine. Sanotaan, että "miten marijuanapilvessä olevat rastamiehet voisivat olla vaarallisia". Vastoin maailmalla liikkuvia tarinoita köyhällä Jamaikalla vallitsee viha lännen dekadentteja kulttuureja kohtaan. Sitä vihaa ruokitaan uskonnolla. Tuloksena on macho-kulttuuri, joka hakee vertaistaan. Jamaican Gleaner -lehden kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa jamaikalaisista haluaa homoilta ja lesboilta pois kaikki kansalaisoikeudet.

Bloggaajat ja homoaktivisti ovat jo pitkään vaatineet matkustusboikottia karibialaissaarelle. Näitä vaatimuksia ei ole kuunneltu homopiirien ulkopuolella. Turismi on merkittävää homovihamieliselle maalle. Vuosittain turisteja käy 3 miljoonaa. Turisteista miljoona on amerikkalaisia. Rahaa turisteilta saadaan ainakin 2,1 miljardia dollaria.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saksassa matkatoimisto Communigayten omistajat Michael Drescher ja Jeff Wahl kertovat omakohtaisia kokemuksiaan vuodelta 2006. Risteily poikkesi Ocho Riosiin, suosittuun jamaikalaiseen matkakohteeseen.Maissa paikalliset ahdistelivat heitä. Kun he eivät halunneet ostaa huumeita eikä prostituoituja, heitä alettiin syyttää "fucking faggots". Kun tilannne kuumeni, he katsoivat parhaaksi palata nopeasti laivaan. Jamaika on homoille hengenvaarallinen, sanoo Michael Drescher.

(queer.de)

Suomen ulkoministeriön nettisivut ja matkustustiedotteet eivät ole käytettävissä tätä kirjoitettaessa yöllä klo 4.10.

4 kommenttia

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteessa varoitellaan yleisesti rikollisuudesta. Sen lisäksi on tällaiset maininnat:

Jamaikan lainsäädäntö kieltää tietyt homoseksuaalisen kanssakäymisen muodot.

Maastokuvioisten vaatteiden käyttäminen, ostaminen ja myyminen on laitonta.
vaeltaja2006 kirjoitti: "Maastokuvioisten vaatteiden käyttäminen, ostaminen ja myyminen on laitonta."

Menee yhä absurdimmaksi! Tämä selkeästi rikkoo ilmaisunvapautta vastaan!