Euroopan homopoliisien järjestön vuosikokous kesäkuussa Berliinissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

The European Gay Police Association EGPA on eurooppalainen homopoliisien kattojärjestö. Sen seitsemäs vuosikonferenssi pidetään Berliinin Uraniassa kesäkuun 18.-21. päivinä 2014. Ennakkoilmoittautuminen on alkanut nyt helmikuun alussa. Konferenssiin odotetaan n. 300 homo-, lesbo- ja transpoliisia eri puolilta Eurooppaa, USAsta ja Israelista. Konferenssin mottona on tänä vuonna: 'Be a part of us'.

Gaypoliisien kattojärjestöön EGPAan kuuluu tällä hetkellä jäseniä n. 20 Euroopan maasta. Paikallisia järjestöjä on 12 Euroopan maassa. Suomessa ei tiettävästi ole vielä homopoliisien järjestöä, mutta mm. Ruotsissa toimii Föreningen för gaypoliser i Sverige. Vastaavanlaiset järjestöt on Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Hollanissa, Italiassa, Skotlannissa, Espanjassa, Sveitsissä, Belgiassa ja Englannissa.

Berliinissä kesäkuun konferenssin suojelijana toimii ylipormestari Klaus Wowereit ja konferenssin yhteistyökumppaneina ovat Polizei Berlin ja Polizeipräsidium Land Brandenburg. Konferenssissa huomio kiinnitetään erityisesti Itä-Eurooppaan. Muut teemat liittyvät väkivaltaan, siirtolaisuuteen, maahanmuuttoon, maanpakolaisuuteen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämäntapoihin.


The European Gay Police Association (EGPA) täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

EGPAn kotisivu

1 kommenttia