Intia - Homoseksi pysyy laittomana toistaiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Intian korkein oikeus on torjunut poliittisen painostuksen käsitellä uudestaan homoseksin pitämisen laittomana maassa. Korkein oikeus kumosi joulukuussa alemman oikeusasteen tekemän päätöksen, joka oli laillistanut homoseksin Intiassa.

Useat ihmisoikeusjärjestöt olivat vedonneet oikeuteen, jotta se käsittelisi asian uudestaan. Teoriassa torjumisesta voisi valittaa, mutta tilanne ei täytä jatkovalituksen ehtoja. Korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen ainoa tie rikoslain muuttamiseen on parlamenttikäsittely.

Alempi oikeusistuin päätti vuonna 2009, että Britannian siirtomaavallan ajoilta peräisin oleva "luonnonvastaisen seksin" kieltävä lainkohta 377 rikkoo perusoikeuksia. Korkeimman oikeuden joulukuisen kannan mukaan lain kumoaminen vaatii Intian parlamentin päätöksen.

"Luonnonvastaisen seksin" kieltävän lain rikkomisesta voi saada enimmillään kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen.

Times of Indian uutinen

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Pertti
  • 29.1.2014, 17.15
Viimeaikaisten järkyttävien naisten joukkoraiskaustapausten ja tämän homokielteisyys-asian valossa en edes harkitse matkustamista enää kyseiseen maahan lomalle.
Intiassakin on mm. norsuja, joilla ihan luonnostaan naarasnorsut nauttivat myös keskenään ja urosnorsutkin myös keskenään.

Joutuvatkohan nekin jopa 10 vuodeksi vankilaan? Tai no, siksikös niillä rukilla on aika usein kahleita jaloissaan Intiassa.

youtubessakin on muuten muutama intialais&gay-teemainen elokuva

Tanha http://www.youtube.com/watch?v=jtV58MxpoIE

You can't curry love http://www.youtube.com/watch?v=3ptS_elkAHg

Milind Soman Made Me Gay http://www.youtube.com/watch?v=h0dVB4M1FEc

Dunnoy na jaane Kyun http://www.youtube.com/watch?v=r5jCttDxfHw

Kommenttia muokattu: 29.01.2014 klo 22:53