Venäjällä puuhataan lakia, joka kieltäisi kaiken seksivalistuksen alaikäisille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 4
Queer Russia -logo

Venäjällä nk. hompropagandan kieltävään lakiin puuhataan muutosta. Sen mukaan kaikenlainen seksisuhteiden valistus kiellettäisiin alaikäisille.

Queer Russia -sivustolla uutisoidaan, että Venäjällä kolme poliittista puoluetta parlamentissa ovat tehneet lakiehdotuksen, jolla nk. homopropagandan kieltävää lakia muutettaisiin niin, että kiellettäisiin minkään seksisuhteen "mainostaminen" alaikäisille. Laista poistuisi silloin homosuhteita tarkoittava "ei-traditionaalinen"parisuhde. Tilalle tulisi sanonta "häiritsevä/tunkeileva" seksisuhteista tiedottaminen. Tarkoituksena on suojata lapsia vahingolliselta tiedolta, joka voisi vahingoittaa heidän terveyttään taikka kehittymistään.

Lain rikkojille määrättäisiin seuraavat sakkorangaistukset:
tavallisille kansalaisille 4 000-5 000 ruplaa (85-106 euroa)
viranomaisille 40 000-50 000 ruplaa (850-1060e)
järjestöille ja muille virallisille organisaatioille 800 000-1 000 000 ruplaa (17 000-21 200e).
Organisaation toiminta voitaisiin sakon lisäksi keskeyttää määräajaksi.

Venäläiseen palkkatasoon suhteutettuna sakot ovat varsin korkeita.

Kansanedustajat perustelevat lakiehdotusta ongelmalla, että koko Venäjällä nuorten seksuaalinen aktiviteetti on kasvanut, samaan aikaan kun seksin aloittamisikä on laskenut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sateenkaaripiirit Venäjällä pitävät lakiehdotusta syrjivänä ja katsovat nykyisen "homopropagandan" levittämiskiellon sisältyvän lakiehdotukseen. He haluaisivat poistaa kokonaan diskriminoivat lait.


Queer Russia uutisoi lakiehdouksesta

4 kommenttia

Kylmänsodan aikaan Neuvostoliitossa seksivalistusta katsottiin karsaasti ja sitä pidettiin amerikkalaisten propagandana. Samaan aikaan Yhdysvalloissa ajateltiin seksivalistuksen olevan kommunistipropagandaa ja vahingoittavan nuoria.
Epäilen että venäjän päättäjät eivät ota vastuuta kun sukupuolitaudit, ei toivotut raskaudet ja homofobia lisääntyvät.