USA: Homovihaajapappi sai kanteen. Rikos ihmisyyttä vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Scott Lively, pappi ja eräs kuuluisimmista homojen vihaajista, on haastettu oikeuteen, kanteena rikos ihmisyyttä vastaan. PÄIVITETTY

Pastori Lively on tullut tunnetuksi äärimmäisen jyrkistä vihapuheista homoja vastaan. Hänen "meriittilistalleen" kuuluvat toimiminen Ugandan pahamaineisen "Tappakaa homot" -lakialoitteen arkkitehtina. Hän on ollut kannustamassa ja ideoimassa Venäjän homovastaisia lakeja. Lively kutsuu HLBT-ihmisiä uusnatseiksi. Ugandassa voimaan tullut laki on homoja kohtaan äärimmäisen ankara. Kansainvälisestä vastustuksesta johtuen lakiin ei kuitenkaan otettu mukaan kuolemantuomiota.

Ugandan HLBTI-aktivistit nostivat USA:ssa kanteen Livelyn toimista Ugandassa. Nyt piirisyyttäjä (yleinen syyttäjä) Michael Ponsor nosti liittovaltiotasoisen kanteen rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syyttäjä Ponsor: "Laaja-alainen, systemaattinen HLBTI-ihmisten vainoaminen on rikos ihmisyyttä vastaan. Se kiistattomasti rikkoo kansainvälisiä [ihmisoikeus]normeja."

Pastori Livelyn asianajajat ovat vaatineet kanteen hylkäämistä.

Scott Lively on perustanut Abiding Truth Ministries (Pysyvän Totuuden Seurakunnan/kirkon). Livelyn homovastainen toiminta on ollut aktiivista USA:ssa ja laajalti myös maailmalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hän oli yhtenä toimittamassa kirjaa Pink Swastika. Siinä väitetään, että homot olivat natsismin todellisia keksijöitä, jotka toiminnallaan ohjasivat natsien hirmutekoja. Livelyn mielestä sateenkaarilippu on "lopun aikojen " symboli.

Vuonna 2007 Lively matkusti Venäjällä 50 kaupungissa, missä hänen väitetään suositelleen "homopropagandan" kieltämistä.

Homoaktivistit Ugandassa ja USA:ssa pitävät Livelyn saamaa kannetta historiallisena. Tällä kanteella haetaan rajoja uskonnolliselle vihapuheelle ja vähemmistöjen vainoamiselle.

UPDATE
Ugandaan ei tullut voimaan tuota lakia presidentin jätettyä sen allekirjoittamatta
Ranneliike.netin uutinen
http://ranneliike.net/teema/ugandan-presidentti-esti-homovastaisen-lain-voimaantulon?aid=10633

GayStarNews: historiallinen oikeudenkäynti

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • ERKKI - VAASA
  • 23.1.2014, 12.31
Tämä on hyvä osoitus siitä ettei viranomaisten taholta edes Yhdysvalloissa, uskonlahkojen ja kaikenlaisten vaarallisten hihhuleitten luvatussa maassa katsota uskonnon varjolla tapahtuvaa ihmisoikeuksien polkemista läpi sormien.