Tuplavessat herrain asuntoloissa Sotšissa – homopropagandaako?

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Lassi Valve
  • 8

Ihan kuin terrorismin uhka, korruptiosyytökset ja kansainvälinen suuttumus homofobisista laeista ei riittäisi, Venäjällä on nyt yksi ongelma lisää. Sotšin olympiakylän yhden käymälän katsotaan rikkovan niin sanottua homopropagandalakia.

Englannin yleisradioyhtiön kirjeenvaihtaja Steve Rosenberg tviittasi valokuvan tuplavessasta sinkkumiesten olympia-asuntolassa ja kertoi ”näkevänsä tuplasti” olympialaisten ampumahiihtokeskuksessa. Kuva kiersi pian ympäri Venäjänmaata ja maapalloa.

Joku heitti: ”Näin he ymmärtävät seksuaalivähemmistöjen tarpeet.” ja toinen ihmetteli: ”Onko tämä venäläisten ansa homourheilijoiden nappaamiseksi?”
Toiset syyttivät järjestäjiä kehnosta rakentamisesta ja sen olevan taas yksi osoitus siitä, että Venäjä on muuttumassa kansainväliseksi häpeätahraksi.

Ampumahiihtokeskus valmistui melkein kaksi vuotta sitten, ja muun muassa valtiollinen energiayhtiö Gazprom sijoitti siihen rahaa. Kokonaiskustannukset olivat 32,6 miljoonaa euroa. Yhtiön edustaja kertoi silloin venäläiselle Interfax-uutistoimistolle rakennuksen kuuluvan lajissaan maailman suurimpien ja mukavimpien joukkoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joku bloggari kirjoitti: ”Kaksi vessaa – 28,000 ruplaa; olympialaisten tiedotuskeskus – 1,5 miljardia ruplaa; maailmanlaajuinen häpeä – suunnaton.”

Gay Star News (Englanti)

8 kommenttia

  • 1 / 8
  • Salty Dog
  • 22.1.2014, 17.25
Pöntön valmistaja on voidellut arkkitehdin suunnittelemaan tuplavessat saadakseen isomman diilin ja näin ollen tehostaakseen valtion varojen yksityistämistä. Tuo kisojen budjettihan näyttää venyvän ylöspäin ilman kontrollia... :-)
Panitteko merkille, että kuvassa ei näy lainkaan wc-paperitelineitä.
Mutta varmasti tuolta Venäjältä niitä Pravda-varastoja vielä löytyy.

Ehkä tuon rakennelman tarkoituksena onkin ollut, nykyvenäläiseen tyyliin, yhteispolvirukouskappeli sekä idän että lännen homorakkausfoobisille kirkoille.

Tai sitten tuo on ihan vain nyky-venäläistä hetero-normatiivisuutta.

Toisaalta parisuhteet ovat vakaalla pohjalla, kun yhdessä kestetään kaikki paskemmatkin jutut.

- - -
Noh, tuollaiset yhteiswct ovat Venäjänkin itäisissä ja kaakkoisissa osissa tavallisia - länsimainen yksin lykkiminen ei ole niin globaali tapa.

Joku kertoi että viime kesänä Virossakin oli kaksi pressukojua, joiden sisällä oli pitkä kaivanto ja sen yli laitettu lankkuja. Niissä piti yhteisesti mennä lankuille kyykkyyn ja tehdä isommat tarpeet kaivantoon, sekä taituroida, ettei pudonnut kaivantoon. Samanlaiset oli sekä miesten että naisten wcnä.

Kommenttia muokattu: 22.01.2014 klo 19:18