Seitsemän prosenttia Uuden Seelannin uusista avioliitoista homoliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Uuden Seelannin väestörekisterikeskuksen julkaisemien tilastojen mukaan seitsemän prosenttia saarivaltakunnassa solmituista avioliitoista tasa-arvoisen avioliiton laillistamisen jälkeen on samaa sukupuolta olevien henkilöiden välillä solmittuja.

Viisi prosenttia pareista, jotka solmivat avioliiton sen jälkeen, kun samaa sukupuolta olevat henkilöt voivat laillisesti mennä naimisiin keskenään viime vuoden elokuun 19 päivästä lähtien, olivat uusseelantilaisia ja kaksi prosenttia muunmaalaisia. Ulkomaalaisista pareista 83 tuli Australiasta ja 43 muualta.

Keskuksen johtaja Jeff Montgomery odottaa ulkomaalaisten parien valitsevan tulevaisuudessakin Uuden Seelannin avioliiton solmimispaikaksi varsinkin ottaen huomioon Australiassa äskettäin tehty päätös. Australialainen oikeusistuin oli kumonnut Australian pääkaupunkiterritoriossa solmitun kahden samaa sukupuolta olevan henkilön välisen avioliiton, mutta oli samalla vahvistanut, että liittovaltion parlamentilla on halutessaan oikeus laillistaa samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot.

Gay Star News (Englanti)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!