Tutkimus: Britannian sateenkaarinuoret eivät voi hyvin

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
  • 1

Sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien brittinuorten keskuudessa on paljon mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja itsemurha-alttiutta. Asia käy ilmi maanantaina julkistettavasta laajasta tutkimuksesta.

Youth Changes project on suurin tähän asti toteutetuista sateenkaarinuoria koskevista selvityksistä Englannissa. Tutkimukseen haastateltiin runsasta 7 000 iältään 16-25-vuotiasta nuorta. Haastatelluilta kysyttiin näiden kokemuksia koulutuksesta, työllisyydestä, terveyspalveluista ja suhteista. Tutkimuksen taustalla on hyväntekeväisyysjärjestö Metro.

Tutkimuksessa kerrotaan, että yli puolet Britanniassa elävistä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista nuorista on kärsinyt mielenterveyteen liittyvistä ongelmista ja 40 prosenttia on harkinnut itsemurhaa. Puolet sateenkaarivähemmistöihin-nuorista on vahingoittanut itseään ja 42 prosenttia on hakenut apua ahdistuksen tai masennuksen tähden.

Viidennes seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista oppilaista kertoo joutuneensa fyysisten hyökkäysten kohteeksi koulussa, mutta suurin osa ei ole ilmoittanut niistä. Tapauksista ilmoittaneistakin vain pieni osa koki, että siitä oli ollut hyötyä. Lisäksi vain neljännes kertoi oppineensa koulussa turvaseksiin liittyviä asioita kun kumppanina on samaa sukupuolta oleva.

Metro-järjestön johtaja Greg Ussher sanoo, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria laiminlyödään ja heille on tarjolla huonosti mahdollisuuksia saada tukea tukea.

- 13-vuotiaina useimmat tietävät tai pohtivat seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoli-identiteettiään, joten meidän pitää varmistaa, että kaikki perheet ja koulut on varustettuja antamaan tukea, sanoo Ussher.

Ussher muistuttaa, että koulujen epäonnistuminen voi johtaa kiusaamisen lisääntymiseen, eristämiseen ja torjuntaan, joka puolestaan voi vaikuttaa masennusta ja itsensä vahingoittamista lisäävästi sekä kasvattaa itsemurhalukuja.

- Meidän on tiedostettava että olemme tekemisissä kriisin kanssa. Koulut ovat avainasemassa, kun pyritään tarjoamaan osallistavaa ympäristöä kaikille nuorille, jossa on nollatoleranssi kiusaamiseen ja syrjintään, ja jossa koulutuksen ja tuen avulla poistetaan pelko niiden kohteeksi joutumiselta, sanoo Ussher.

Vuoteen 2015 mennessä on määrä haastatella kaikkiaan 15 000 nuorta aikuista.

Tutkimuksen tähänastiset havainnot toistavat Stonewall-järjestön taannoisen tutkimuksen tuloksia, joiden mukaan yli puolet sateenkaarivähemmistöihin kuuluvista oppilaista oli kokenut kiunsaamista. Stonewall-järjestön Luke Tryl arvioi, että kulttuuria homofobisesta kiusaamisesta voi “suurilta osin” syyttää kuntalain 28. pykälää, joka kielsi opettajia “tarkoituksellisesti edistämästä homoseksuaalisuutta”. Britannian “kehoituskieltona” näyttäytyvä lainsäädäntö tuli voimaan vuonna 1988 ja kumottiin vuonna 2003.

Independent: Mental health crisis looms for gay teenagers
HS: Brittitutkimus: Lähes joka toinen seksuaalivähemmistöön kuuluva nuori harkinnut itsemurhaa
PinkNews: Study: 40 per cent of young LGBT people in England have contemplated suicide

1 kommenttia

Kiitos homofobit pahuudesta jota teette mm lbgt ihmisille ja heidän läheisilleen.